Devino membru
Valea Maipo
9 produseFabricat dintr-un amestec de soiuri clasice de Bordeaux in care predomina Cabernet Sauvignon, Almaviva este rezultatul unei intalniri fericite a doua culturi - cea chiliana si franceza.
Rezultatul este un vin extrem de elegant si complex.
Lansarea sa a reprezentat o etapa importanta in dezvoltarea vinurilor chiliene, atat in Chile, cat si pe piata internationala.
Structura si densitatea sa mare sunt bine echilibrate de o aciditate buna, caracteristica marelui terroir din Puente Alto, care aliniaza maturitatea si prospetimea in acest vintage exceptional.
Cupaj chilian in stil Bordeaux: 68% Cabernet Sauvignon, 23% Carmenere, 5% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot, 1% Merlot.
Vintage 2019 in Chile a fost un succesor demn al superbului 2018, in concordanta cu cele mai bune recolte chiliene din ultimii douazeci de ani.
Anul a fost secetos, cu doar 150 mm de precipitatii masurate in Puente Alto intre mai si septembrie 2018, comparativ cu cifrele istorice de 262 mm. In timpul iernii temperaturile au scazut mai mult decat de obicei, impingand declansarea mugurilor cu cateva saptamani mai tarziu decat era de asteptat.
Temperaturile au crescut in noiembrie la niveluri mai ridicate decat media anilor, inainte de a reveni la normal in decembrie. Primavara a fost, de asemenea, foarte uscata, cu 11 mm de precipitatii, urmate de o vara extrem de calda. Conditiile acute de caldura si seceta au obligat la irigare pentru a gestiona cu precizie stresul hidric al vitei.
Veranarea a inceput putin mai tarziu decat media, dar a fost rapida si omogena. Inmugurirea tarzie a fost inselatoare, deoarece a sugerat o recoltare tarzie, cu toate acestea, primele vite culese au ajuns la maturitate cu o saptamana mai devreme decat de obicei. Recoltarea a inceput pe 21 martie pentru Merlot si pe 27 martie pentru cel mai tanar Cabernet Sauvignon. Temperaturile mai scazute din aprilie au incetinit maturarea vechilor vite de vie Cabernet Sauvignon si a altor soiuri, ceea ce a dus in cele din urma la o perioada lunga de recoltare de 10 saptamani, pana cand ultimul Carménère a fost adus pe 27 mai.
Anul 2019, mai uscat decat media, a oferit boabe mai mici, superbe pentru toate soiurile Bordeaux, pline de culoare bogata si aroma intensa, minunat echilibrate, generoase in fructe si extraordinare in calitate.
Perioada optima de consum: 2021 - 2036.