Almaviva EPU 2020
Prezentare Video
250 LEI Pret 6 Pack
LIVRARE 24/48 H, Gratuit de la 150 LEI
SPECIFICATII
Anul: 2020
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Chile
Volum: 750 ml
Alcool: 15%
Soi: Cupaj
DISPONIBILITATE:   In Stoc
Logo Almaviva Almaviva

Valea Maipo

9 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Almaviva EPU 2020

Epu este a doua eticheta a Almaviva, editia 2019 fiind prima lansare internationala.

Epu este un vin grozav, fresh si consumabil din primii ani de la lansare, dar si cu un potential de invechire de 3-10 ani, timp in care castiga in complexitate.

 

Origine

Lansarea actuala a celui de-al doilea vin Almaviva / Epu 2020 este selectata din acelasi terroir si podgorie din Puente Alto, unul dintre cele mai renumite locuri pentru Cabernet Sauvignon din Chile, dar din viile mai tinere (vita de vie de 5 pana la 20 de ani) si recoltate putin mai devreme pentru a pastra aciditatea si fructele.

81% Cabernet Sauvignon, 12% Carmenere, 5% Merlot, 2% Cabernet Franc.

Produs dintr-un amestec de soiuri clasice Bordeaux, in care predomina Cabernet Sauvignon, Almaviva este o intalnire fericita intre aceste doua culturi. Chile isi ofera solul, clima si podgoriile sale, in timp ce Franta contribuie cu savoir-fare-ul si traditiile sale vechi de vinificatie. Rezultatul este un vin exceptional de bogat, elegant si complex.

Vinificatie

Sezonul 2020, cald si uscat, a produs un cupaj de 81% Cabernet Sauvignon, 12% Carmenere, 5% Merlot si 2% Cabernet Franc, de obicei mai consistent in Cabernet cu mai putin Carmenere fata de Almaviva.

Vinul concentreaza aromele boabelor de struguri bine coapte - mure, coacaze si niste stejar cremos, are o aciditate moale, prospetime buna si echilibru, cu un pH de 3,71 si 4,8 grame de aciditate (tartric).

 

Vintage 2020

2020 a fost exceptional de uscat, cu 75% mai putine precipitatii decat de obicei in perioada mai-septembrie, ceea ce a dus la o recolta timpurie pentru a produce un Almaviva 2020 cu 68% Cabernet Sauvignon, 24% Carmenère (de la Peumo), 6% Cabernet Franc si 2% Petit Verdot, deci fara Merlot de data aceasta.

Datorita acestor conditii climatice deosebit de uscate 2020 reprezinta o editie magnifica.

Un sezon care va fi amintit ca fiind una dintre cele mai provocatoare pentru echipa, care cu mult efort, angajament si daruire, a reusit sa obtina un rezultat exceptional.

Iarna a fost dramatic de uscata, cu doar 64 mm de precipitatii din mai pana in septembrie 2019, cu 75% mai putin decat media istorica de 256 mm. In aceeasi perioada de iarna, temperaturile au fost alternativ mai scazute si mai ridicate decat in mod obisnuit, ceea ce a dus la o rupere de muguri care a avut loc putin mai tarziu decat era de asteptat, in principal in primele doua saptamani ale unui octombrie rece.

Temperaturile au crescut semnificativ in noiembrie si s-au mentinut la niveluri mai ridicate decat de obicei toata primavara si vara. Pe tot parcursul ciclului vegetativ s-a sperat la ploaie, initial seceta a fost considerata drept principala problema a recoltei. Paradoxal, caniculele si seceta au devenit o adevarata binecuvantare deoarece au generat un proces de coacere timpurie si au obligat la recoltare in mod natural mai devreme si mai repede decat de obicei, sub presiunea pandemiei incipiente.

Toti strugurii au fost culesi rapid, intre 13 martie si 17 aprilie, terminandu-se cu 3-4 saptamani mai devreme decat de obicei.

Conditiile particulare ale anului au concentrat aromele in boabele de struguri, producand un an 2020 minunat, cu multa fructuozitate, prospetime, densitate si tensiune.

Note / Critici

Perioada optima de consum / potential de invechire: 2023 - 2033.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile