ANTINORI Cervaro della Sala 2021 UMBRIA IGT

ANTINORI Cervaro della Sala 2021 UMBRIA IGT
Prezentare Video
390 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2021
Culoare: Alb
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 12.5%
Soi: Cupaj
Logo Marchesi Antinori Marchesi Antinori

Toscana

12 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere ANTINORI Cervaro della Sala 2021 UMBRIA IGT

Numele Cervaro provine de la familia nobiliara care a detinut Castello della Sala in secolul al XIV-lea, Monaldeschi della Cervara. Vinul este un amestec de struguri Chardonnay si o cantitate mica de Grechetto, cupaj ce produce un vin demn de invechire ce reprezinta eleganta si complexitatea acestei proprietati unice.

Cervaro della Sala este unul dintre primele vinuri albe italiene care au trecut prin conversie malolactica, maturarea lui avand loc in baricuri. Prima editie de Cervaro a fost produsa in 1985.

Cervaro della Sala 2020 are un potential de invechire remarcabil (2030+).

Gustos, cu aromele delicate caracteristice de vanilie si unt care se combina elegant cu note de fructe exotice pentru a compune un buchet bine definit. Este inca un vin tanar care va evolua bine in viitor.

Origine

Castello della Sala este situat in regiunea Umbria, nu departe de granita cu Toscana, la aproximativ 18 kilometri de orasul istoric Orvieto.

Proprietatea castelului medieval se intinde pe o suprafata de 600 de hectare, 200 de hectare sunt plantate cu podgorii la o altitudine care variaza intre 220 si 470 de metri altitudine pe dealuri usor ondulate care caracterizeaza frumosul peisaj rural din aceasta zona.

Castello della Sala este locul perfect pentru cultivarea soiurilor albe. Vita de vie creste pe soluri argiloase si calcaroase, bogate in cochilii fosile, si sunt bine expuse la rasaritul soarelui, cu o diferenta excelenta de temperatura intre zi si noapte. Singura exceptie de la regula este Pinot Noir, singurul soi rosu care a gasit in aceasta zona conditii ideale de crestere pentru a-si exprima cel mai bine potentialul.

Cupaj ~ 90% Chardonnay, 10% Grechetto

Vinificatie

Pivnita a fost conceputa pentru a profita din plin de curgerea gravitationala; un concept care permite gestionarea strugurilor si a mustului in decursul proceselor de fermentatie cat mai bland posibil, fara a se folosi pompe mecanice.

Strugurii sunt recoltati in primele ore ale diminetii pentru a pastra puritatea fructelor si pentru a-i proteja de temperaturile ridicate din timpul zilei.

Mustul, care a fost supus macerarii pe coaja la o temperatura de 10 °C timp de aproximativ 4 ore, este mai intai transferat prin curgere gravitationala in rezervoare pentru decantare si limpezire, apoi transferat in baricuri unde are loc fermentatia alcoolica, apoi conversia malolactica.

In februarie, Chardonnay este gata sa fie transferat inapoi in cuve de otel inoxidabil si amestecat cu Grechetto, care a fost fermentat separat si nu a fost maturat in stejar (5 luni). Ulterior, amestecul final, Cervaro della Sala este maturat in sticla timp de cateva luni in pivnitele istorice ale Castello della Sala, inainte de a fi scos la vanzare.

 

Note & Critici

 

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile