ANTINORI Solaia 2018 Cupaj Supertoscan IGT Toscano

ANTINORI Solaia 2018 Cupaj Supertoscan IGT Toscano
Prezentare Video
1900 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2018
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
Soi: Cupaj
Logo Marchesi Antinori Marchesi Antinori

Toscana

12 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere ANTINORI Solaia 2018 Cupaj Supertoscan IGT Toscano

Familia Antinori a produs acest vin pentru prima data in anul 1978, cupajul initial fiind de 80% Cabernet Sauvignon si 20% Cabernet Franc, formula repetata si in 1979. In anii urmatori, s-a introdus 20% Sangiovese si s-au facut ajustari in raportul dintre Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc pana la stabilirea cupajului actual. Solaia este produsa doar in vintage-urile exceptionale.

 

Origine

Proprietatea Tenuta Tignanello se afla in inima Chianti Classico, pe dealurile usor ondulate dintre vaile raurilor Greve si Pesa. Solaia este o podgorie de 20 de hectare, cu expunere sud-vestica situata la o altitudine de 350-400 de metri, cu un sol pietros de „alberese” (calcar dur) și „galestro” ( argila calcaroasa fulgioasa).

Cupaj supertoscan: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese and 7% Cabernet Franc.

 

Vinificatie

 

Vintage 2018

Sezonul de vegetatie 2018 in Chianti Classico a inceput cu vreme de iarna relativ normala, atat ca si ​​​​temperatura, cat si in nivelurile de precipitatii. In ciuda acestor conditii climatice, vita-de-vie s-a confruntat cu o rupere de muguri cu aproximativ o saptamana mai devreme decat mediile sezoniere ale zonei.

Primavara a adus averse de ploaie frecvente si temperaturi mai scazute decat media, mai ales in luna mai. Temperaturile relativ calde si conditiile uscate au persistat pe parcursul lunilor iunie si iulie, dar podgoriile nu au fost afectate de calduri extreme. Precipitatiile din luna august si o perioada lunga de vreme uscata si avantata in septembrie si octombrie au permis strugurilor sa progreseze spre maturitatea optima, cu un continut bun de zahar si o coacere fenolica excelenta.

Recoltarea strugurilor a inceput la sfarsitul lunii septembrie cu Cabernet Franc, a continuat cu Sangiovese si a fost completat pe 10 octombrie cu Cabernet Sauvignon.

 

Note & Critici

Perioada optima de consum: 2025 - 2040.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile