ANTINORI Solaia 2019 Cupaj Supertoscan IGT Toscano

ANTINORI Solaia 2019 Cupaj Supertoscan IGT Toscano
Prezentare Video
1800 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2019
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14.5%
Soi: Cupaj
Logo Marchesi Antinori Marchesi Antinori

Toscana

12 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere ANTINORI Solaia 2019 Cupaj Supertoscan IGT Toscano

Familia Antinori a produs acest vin pentru prima data in anul 1978, cupajul initial fiind de 80% Cabernet Sauvignon si 20% Cabernet Franc, formula repetata si in 1979. In anii urmatori, s-a introdus 20% Sangiovese si s-au facut ajustari in raportul dintre Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc pana la stabilirea cupajului actual. Solaia este produsa doar in vintage-urile exceptionale.

 

 

Origine

Proprietatea Tenuta Tignanello se afla in inima Chianti Classico, pe dealurile usor ondulate dintre vaile raurilor Greve si Pesa. Solaia este o podgorie de 20 de hectare, cu expunere sud-vestica situata la o altitudine de 350-400 de metri, cu un sol pietros de „alberese” (calcar dur) și „galestro” ( argila calcaroasa fulgioasa).

Cupaj supertoscan: 75% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese and 10% Cabernet Franc.

 

Vinificatie

 

Vintage 2019

Sezonul de vegetatie 2019 in Chianti Classico a fost definit de conditiile climatice normale. Iarna a fost destul de rece, cu precipitatii limitate, prima jumatate a primaverii a fost rece si ploioasa, mai ales in lunile aprilie si mai.

Vremea de vara a fost calda, neintrerupta de varfuri de caldura majore, cu niveluri de precipitatii putin mai mari decat media, asigurandu-se un ciclu normal de crestere atat al vitei de vie, cat si al ciorchinilor de struguri. Conditiile climatice ideale s-au instalat la sfarsitul lunii august si au continuat pe tot parcursul lunii septembrie si octombrie, permitand celor trei soiuri de struguri cultivate in podgoria Solaia sa ajunga la maturitate perfecta.

Activitatile de recoltare au inceput la sfarsitul lunii septembrie, incepand cu Cabernet Franc si Sangiovese si au fost completate pe 14 octombrie cu Cabernet Sauvignon.

 

Note & Critici

Potential de invechire / perioada optima de consum: 2025 - 2040.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile