Antinori Tignanello 2020 Supertoscan IGT Toscano

Antinori Tignanello 2020 Supertoscan IGT Toscano
Marchesi Antinori video
Antinori Tignanello 2020 Supertoscan IGT Toscano video
900 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2020
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
Soi: Cupaj
Logo Marchesi Antinori Marchesi Antinori

Toscana

12 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Antinori Tignanello 2020 Supertoscan IGT Toscano

Tignanello a fost primul Sangiovese care a fost maturat in barriques, primul vin rosu contemporan amestecat cu soiuri netraditonale (in special Cabernet) si unul dintre primele vinuri rosii din regiunea Chianti Classico care nu a folosit struguri albi.

 

Origine

Podgoria Tenuta Tignanello este situata intre vaile raurilor Greve si Pesa, in inima denumirii Chianti Classico, intre cele doua catune Montefiridolfi si Santa Maria a Macerata, la 30 de kilometri sud de Florenta. Tenuta Tignanello se intinde pe o suprafata de 319 hectare, dintre care aproximativ 130 sunt dedicate vitei de vie.

Tignanello este o piatra de hotar. Este un cupaj avand la baza o selectie de Sangiovese si un mic procent de Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc.

Doua dintre podgorii apreciate ale proprietatii se afla pe acelasi deal, Tignanello si Solaia, pe soluri care provin din piatra de marna marina din perioada pliocena, bogate in calcar si sist. Vita de vie se bucura de temperaturi calde in timpul zilei si de seri mai racoroase pe tot parcursul sezonului de vegetatie.

Cele doua vinuri de semnatura ale proprietatii, Solaia si Tignanello, sunt produse din aceste podgorii si au fost definite de presa internationala drept „printre cele mai influente vinuri din istoria viticulturii italiene”.

Proprietatea Tignanello are podgorii de struguri indigeni Sangiovese, precum si alte soiuri netraditionale, cum ar fi Cabernet Franc.

Vinificatie

Tendintele climatice din acest sezon de vegetatie ne-au provocat sa fim concentrati si sarguinciosi atat in podgorii in timpul activitatilor de recoltare, cat si atunci cand strugurii au fost adusi in pivnita, unde operatiunile de sortare si procesele initiale de vinificatie au fost esentiale pentru a obtine rezultate optime.

Tignanello, realizat in principal din Sangiovese si un mic procent de Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc, a suferit o perioada suplimentara de invechire de 12 luni in sticla inainte de a fi lansat.

Vintage 2020

O iarna blanda si uscata a marcat inceputul sezonului 2020 in Chianti Classico, abia la sfarsitul lunii martie zona a cunoscut o scurta perioada de frig. Aceste conditii climatice au determinat ruperea timpurie a mugurilor.

Primavara a adus precipitatii medii si temperaturi destul de racoroase, in timp ce lunile de vara urmatoare au fost calduroase, neintrerupte de evenimente extreme de caldura si favorizate de perioade scurte de averse de ploaie care au oferit ciorchinelor de struguri conditii perfecte pentru crestere si coacere optima.

Luna septembrie, cand au inceput operatiunile de recoltare, a fost definita de precipitatii slabe imprastiate, mai ales la sfarsitul lunii, care au permis fructului sa ajunga la maturitate fenolica completa.

Fereastra de recoltare a fost intensa, de 3 saptamani, din 20 septembrie pana pe 9 octombrie, culegerea a inceput cu Sangiovese si Cabernet Franc si s-a finalizat cu Cabernet Sauvignon.

Fereastra de consum / potential de invechire: 2025 - 2040.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile