Descriere Armagnac Castarède 1975 - 500 ml -
Acest Bas-Armagnac 1975 este distaliat din recolta anului 1975. Ca si in cazul coniacului, 1975 a fost un an mare si s-au facut multe "spirite" fine. Aceasta frumusete castigatoare de medalii nu face exceptie.
- O culoare chihlimbar imbogatita cu topaz si nuante portocalii.
- Aroma armonios echilibrata la nas, atat neteda, cat si blanda,
- Imbina note de melasa, banane uscate, pudra de orez, ciocolata alba, floare de urzica si petunie,
- Oferind o combinatie delicata care aminteste de ciocolata, iod si glicine.
- La incalzire, dezvaluie note de piele, lemn uscat, trufe albe si coaja de chinina.
- Gustul este catifelat si impadurit, evidentiat de gusturi de trufe de ciocolata, vanilie, scortisoara si briosa.
- Finalul aduce in prim plan o nota de lemn dulce.
Origine
- Appellations d`origine contrôlée / AOC Armagnac.
- Zona de cultivare: Bas Armagnac, sud-vestul regiunii Armagnac.
Bas-Armagnac, a carui capitala este Eauze, se afla intr-o zona care se intinde de la Nogaro la Villeneuve-de-Marsan, Roquefort, Gabarret (spre vest), intre Gers si Landes, pentru a reveni in partea de vest a Gers la Eauze. Bas-Armagnac reprezinta 67% din zonele identificate in Armagnac.
- In aceasta parte a regiunii, solurile sunt "sablo simedy", asa numitele „sandblasters”.
Coniacurile Bas-Armagnac sunt delicate si foarte fructate.
Fondata in 1832, Maison Castarède elaboreaza si da viata Armagnac-ului in traditie pur gascona de peste 190 de ani. Initial in pivnitele situate in Pont de Bordes, iar acum pe domeniul Château de Maniban, ce dateaza din secolul al XVI-lea.
Domeniul Castarède cuprinde podgorii plantate cu cele 3 soiuri traditionale ale regiunii:
- Folle Blanche,
- Colombard
- Saint-Emilion.
Fideli principiilor din Bas-Armagnac, cunoscuti pentru producerea de eaux-de-vie mai fine.
Vinificare, Distilare & Invechire
- Vinul de baza este un cupaj format in principal din Colombard, Folle Blanche si mai putin Ugni Blanc.
- Distilat cu alambic specific pentru aceasta regiune - Alambic Armagnac in Coloana Continuu.
- O singura distilare la aproximativ 58 – 60° oferind arome si gust mai complexe.
- Toate armagnac-urile Castarede sunt maturate in butoaie de stejar pentru a oferi taninuri maxime.
- Pivnitele sunt langa Baise, asigurandu-se ca sunt intotdeauna umede si oferind cele mai bune conditii pentru aceste armagnac-uri fine.
- Toate Armagnac-urile Castarede sunt reduse in mod natural in stejar si lansate la 40%.