Descriere Armagnac Castarede Brut De Fut N 76 8 Ani
Castarède Brut De Fut N 76 8 Ani provine din butoiul nr. 77, recoltat si distilat in 2006. Initial distilat pana la un continut de alcool de aproximativ 55°, s-a inmuiat in mod natural la 52° de-a lungul anilor, sporindu-si profunzimea si caracterul.
- Profilul aromatic, desi nu este expansiv, este remarcabil de bine amestecat si imbietor.
- Nasul este intampinat cu condimente intense, in special ardei verde,
- Completat de o prezenta proaspata de fructe rosii precum prune si piersici.
- Un strat de nuci adauga complexitate, cu note perceptibile de migdale, nuca si curmale.
- Dulce pe buze, spiritul dezvaluie o intensitate crescanda pe masura ce se desfasoara in pahar.
- Un condiment dulce, care aminteste de ardei, face o aparitie timpurie,
- Facand loc in curand unei tapiserii luxuriante de fructe rosii, inclusiv capsuni, cirese negre si prune.
- Prezenta ciocolatei cu lapte imbogateste experienta, contribuind la o textura rotunda, uleioasa si aproape masticabila.
Finalul este de o persistenta indelungata si satisfacatoare. Dezvaluie treptat straturi de cacao, fructe uscate si fructe rosii, lasand o impresie de durata, care este atat luxoasa, cat si complexa.
Experienta este o marturie a maiestriei spiritului si a caracterului unic care il defineste.
Origine
- Appellations d`origine contrôlée / AOC Armagnac.
- Zona de cultivare: Bas Armagnac, sud-vestul regiunii Armagnac.
Bas-Armagnac, a carui capitala este Eauze, se afla intr-o zona care se intinde de la Nogaro la Villeneuve-de-Marsan, Roquefort, Gabarret (spre vest), intre Gers si Landes, pentru a reveni in partea de vest a Gers la Eauze. Bas-Armagnac reprezinta 67% din zonele identificate in Armagnac.
- In aceasta parte a regiunii, solurile sunt "sablo simedy", asa numitele „sandblasters”.
Coniacurile Bas-Armagnac sunt delicate si foarte fructate.
Fondata in 1832, Maison Castarède elaboreaza si da viata Armagnac-ului in traditie pur gascona de peste 190 de ani. Initial in pivnitele situate in Pont de Bordes, iar acum pe domeniul Château de Maniban, ce dateaza din secolul al XVI-lea.
Domeniul Castarède cuprinde podgorii plantate cu cele 3 soiuri traditionale ale regiunii:
- Folle Blanche,
- Colombard
- Saint-Emilion.
Fideli principiilor din Bas-Armagnac, cunoscuti pentru producerea de eaux-de-vie mai fine.
Vinificare, Distilare & Invechire
- Vinul de baza este un cupaj format in principal din Folle Blanche.
- Distilat cu alambic specific pentru aceasta regiune - Alambic Armagnac in Coloana Continuu.
- O singura distilare la aproximativ 58 – 60° oferind arome si gust mai complexe.
- Toate armagnac-urile Castarede sunt maturate in butoaie de stejar pentru a oferi taninuri maxime.
- Pivnitele sunt langa Baise, asigurandu-se ca sunt intotdeauna umede si oferind cele mai bune conditii pentru aceste armagnac-uri fine.