Descriere Armagnac Castarede VS
Maison Castarède prezinta un Armagnac VS de un rafinament exceptional. Spre deosebire de eaux-de-vie obisnuite, aceasta eticheta VS este un amestec sofisticat de doua editii, fiecare fiind invechit timp de cel putin 3 ani in butoaie de stejar, depasind cerinta minima de invechire de un an pentru categorie. Acest proces elaborat are ca rezultat o profunzime de aroma care este atat rara, cat si admirabila intr-un Armagnac VS.
- Nuanta galben-aurie, primitoare si stralucitoare, sugerand bogatia si profunzimea experientei care te asteapta.
- Nasul este aromat si imbietor, prezinta un amestec incantator de prune proaspete si vanilie, imbogatit de parfumul cald, de nuci, al alunelor.
- Aceasta combinatie creeaza un buchet primitor care promite complexitate si profunzime.
- Atacul este vioi, angajand imediat simturile.
- Un lemn structurat ancoreaza experienta, inmuindu-se treptat in nuante prajite care adauga o caldura reconfortanta si profunzime gurii.
- Aceasta evolutie de la vibrant la moale capteaza esenta invechirii si a amestecului priceput.
Origine
- Appellations d`origine contrôlée / AOC Armagnac.
- Zona de cultivare: Bas Armagnac, sud-vestul regiunii Armagnac.
Bas-Armagnac, a carui capitala este Eauze, se afla intr-o zona care se intinde de la Nogaro la Villeneuve-de-Marsan, Roquefort, Gabarret (spre vest), intre Gers si Landes, pentru a reveni in partea de vest a Gers la Eauze. Bas-Armagnac reprezinta 67% din zonele identificate in Armagnac.
- In aceasta parte a regiunii, solurile sunt "sablo simedy", asa numitele „sandblasters”.
Coniacurile Bas-Armagnac sunt delicate si foarte fructate.
Fondata in 1832, Maison Castarède elaboreaza si da viata Armagnac-ului in traditie pur gascona de peste 190 de ani. Initial in pivnitele situate in Pont de Bordes, iar acum pe domeniul Château de Maniban, ce dateaza din secolul al XVI-lea.
Domeniul Castarède cuprinde podgorii plantate cu cele 3 soiuri traditionale ale regiunii:
- Folle Blanche,
- Colombard
- Saint-Emilion.
Fideli principiilor din Bas-Armagnac, cunoscuti pentru producerea de eaux-de-vie mai fine.
Vinificare, Distilare & Invechire
- Distilat cu alambic specific pentru aceasta regiune - Alambic Armagnac in Coloana Continuu.
- O singura distilare la aproximativ 58 – 60° oferind arome si gust mai complexe.
- Toate armagnac-urile Castarede sunt maturate in butoaie de stejar pentru a oferi taninuri maxime.
- Pivnitele sunt langa Baise, asigurandu-se ca sunt intotdeauna umede si oferind cele mai bune conditii pentru aceste armagnac-uri fine.