Descriere Armagnac de Epoca Castarede Annèe 1991 - 500 ml -
Arome florale de salcam cu note de nuca si cafea caracterizeaza acest delicios Armagnac produs in inima Bas Armagnac.
- Un buchet foarte aromat, cu esente de vanilie, alune si piersici.
- Ofera o experienta gustativa prelungita, caracterizata prin nuante blande de stejar, arome subtile de prajire si bogatia prunelor inabusite.
- Arome complexe cu lungime buna si un final cu note de cafea prajita.
Origine
- Appellations d`origine contrôlée / AOC Armagnac.
- Zona de cultivare: Bas Armagnac, sud-vestul regiunii Armagnac.
Bas-Armagnac, a carui capitala este Eauze, se afla intr-o zona care se intinde de la Nogaro la Villeneuve-de-Marsan, Roquefort, Gabarret (spre vest), intre Gers si Landes, pentru a reveni in partea de vest a Gers la Eauze. Bas-Armagnac reprezinta 67% din zonele identificate in Armagnac.
- In aceasta parte a regiunii, solurile sunt "sablo simedy", asa numitele „sandblasters”.
Coniacurile Bas-Armagnac sunt delicate si foarte fructate.
Fondata in 1832, Maison Castarède elaboreaza si da viata Armagnac-ului in traditie pur gascona de peste 190 de ani. Initial in pivnitele situate in Pont de Bordes, iar acum pe domeniul Château de Maniban, ce dateaza din secolul al XVI-lea.
Domeniul Castarède cuprinde podgorii plantate cu cele 3 soiuri traditionale ale regiunii:
- Folle Blanche,
- Colombard
- Saint-Emilion.
Fideli principiilor din Bas-Armagnac, cunoscuti pentru producerea de eaux-de-vie mai fine.
Vinificare, Distilare & Invechire
- Vinul de baza este un cupaj format in principal din Ugni Blanc si Folle Blanche.
- Distilat cu alambic specific pentru aceasta regiune - Alambic Armagnac in Coloana Continuu.
- O singura distilare la aproximativ 58 – 60° oferind arome si gust mai complexe.
- Toate armagnac-urile Castarede sunt maturate in butoaie de stejar pentru a oferi taninuri maxime.
- Pivnitele sunt langa Baise, asigurandu-se ca sunt intotdeauna umede si oferind cele mai bune conditii pentru aceste armagnac-uri fine.
- Toate Armagnac-urile Castarede sunt reduse in mod natural in stejar si lansate la 40%.