Avincis, Romania

Avincis

AVINCIS este simbolul renasterii vinului romanesc, sub semnul traditiei si al modernitatii.

S-a nascut din ambitia de a pune in valoare soiurile autohtone in dialog cu soiurile internationale avand un suport propice in terroir-ul calcaros si argilos de pe dealul Dobrusa. Vinurile AVINCIS imbina esentele acestui teroir si lumina rasariturilor, amiezelor si a apusurilor.

Scurt istoric

1867 - Dragasani – traditie viticola.

Cu mult inainte de cucerirea romana, Dacia era deja un tinut viticol, in special locul unde se afla astazi Dragasani, in Oltenia. Manastirea Dobrusa din vecinatate, construita in secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colina. Vinurile albe de Dragasani au cunoscut perioada lor de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expozitiile universale din Paris, in anii 1867, 1889 si 1900, precum si diploma de onoare la concursul international de vinuri din Bordeaux, in 1898.

1927 - AVINCIS este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri, care a inceput inca din anul 1927.

Atunci, Maria și Iancu Ramniceanu, numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu, au cumparat in Dragasani, un conac in stil neoromanesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti, inconjurat de vii.

2007 - revelatia

In anul 2007 stranepoata lor Cristiana, alaturi de sotul sau Valeriu Stoica, s-au reintors pe domeniul de familie si au avut revelatia miracolului viei, al vinurilor si al traditiilor locului.

2011 - Domeniul Vila Dobrusa

Anul in care s-a lansat Domeniul Vila Dobrusa, acesta cuprinde conacul, crama AVINCIS, 43 hectare de vita de vie, mai multe hectare de padure si amenajarea peisagistica.

Crama AVINCIS, privire spre viitor

Conacul familial, restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman, pastreaza influentele neobrancovenesti de la inceputul secolului XX, in timp ce crama a fost conceputa ca o nava situata in varful dealului Dobrusa, perfect integrata in peisaj, cu zidurile sale placate cu calcar de Arnota, cu gazonul care urca pana pe acoperis si cu cele trei case de lemn care strajuiesc terasa.

Constructia cramei asigura calitatea vinificatiei, fiind construita astfel incat sa tina seama de imperativele acestui proces si de circulatia fluxurilor prin gravitatie. O rampa de acces subteran si un tunel amplu permit comunicarea optima cu spatiile tehnice.

Vinurile AVINCIS, expresie a terroir-ului de Dragasani

Dragasani are toate premisele unei denumiri de origine controlata, in maniera franceza. Podgoria Dragasani a produs intotdeauna vinuri albe fine, racoroase, cu o aciditate buna. Vinurile rosii din regiune, produse in principal din Cabernet Sauvignon si din soiul local Negru de Dragasani, se bucura si ele de apreciere nationala si internationala.

Situata pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunarii din Romania, podgoria Dragasani se intinde pe o lungime de 60 de km, intre Subcarpatii Getici in nord si Campia Romana in sud.

Solurile dominante in podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietris si de marna.

Climatul podgoriei este temperat continental, cu influente mediteraneene, principala sa caracteristica fiind echilibrul. Gratie situarii sale de-a lungul vaii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Dragasani se bucura de o buna umiditate, chiar si in cele mai calde luni ale verii.

Astfel, alte soiuri au fost readaptate la Dragasani, ca urmare a unei munci riguroase de imbunatatire a vitei de vie, in cadrul Statiunii de Cercetari pentru Viticultura si Vinificatie, fondata in regiune in 1936.

Din soiurile romanesti, se cultiva astazi:

  • Cramposia Selectionata
  • Tamaioasa Romaneasca
  • Feteasca Regala, Feteasca Alba
  • Negru de Dragasani
  • Novac si Feteasca Neagra.

Via de pe colina binecuvantata

Vitei de vie i se acorda toata atentia. Consiliul Oenologic, impreuna cu inginerul agronom Marius Gaidanof, isi consacra intreaga energie pentru a lucra pamantul prin araturi intre randuri si intre vite, pentru a elimina erbicidele si ingrasamintele de sinteza si pentru a mari interventiile in timpul lucrarilor in verde, permitand astfel vitei de vie sa restituie cat mai multe din caracteristicile solului. Trasabilitatea vinului este desavarsita. Fiecare parcela a fost identificata cu grija si valorizata.

De la prima privire, asezarea Vilei Dobrușa, unde sunt produse vinurile AVINCIS, se infatiseaza ca o colina binecuvantata de Dumnezeu. Aceasta vie potrivita ca marime (43 ha plantate) ocupa tot dealul care coboara in pante dulci spre vai. Expunerea la soare este exceptionala, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei si le pastreaza pe ultimele.

Procesul de vinificatie

Productivitatea, intre 35 si 45 de hectolitri la hectar, in functie de parcela si de culesul in verde, este comparabila cu aceea a podgoriilor celor mai exigente. Strugurii sunt culesi manual, in ladite de dimensiuni mici, in apropierea cramei - situata chiar in centrul domeniului, astfel incat este asigurata prelucrarea imediata a acestora.

Crama este dotata cu toate mijloacele tehnologice moderne, in beneficiul calitatii:

  • Un sistem performant de racire a strugurilor culesi;
  • Microvinificari parcelare;
  • Presa pneumatica pentru zdrobirea blanda a strugurilor;
  • Vinificarea la temperaturi controlate;
  • Climatizarea cramei pentru o invechire optima;
  • Baricarea in butoaie produse in Franta.

 

https://www.avincis.ro/index-ro.htm 

Regiune: Oltenia, Romania

Avincis - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Avincis

Avincis, Romania - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Avincis, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Avincis

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile