Toscana
8 produseBrunello di Montalcino, regele vinurilor Sangiovese, un adevarat simbol al enologiei italienesti.
Considerat de multi experti unul dintre cele mai rafinate vinuri rosii din lume, povestea lui Brunello di Montalcino incepe in 1888 cand s-a vinificat prima sticla din acest tip, vinul necesitand o perioada de maturare de 5 ani.
2 sunt caracteristicile distinctive care au marcat dintotdeauna acest vin: eleganta si extraordinara sa longevitate.
Un vin unic care se deschide de la un minut la altul, arome delicate de condimente dulci, urmate de fructe rosii completate de arome subtile de ghimbir si menta, urmate pe final de note de tabac provenite din maturare.
Brunello 2016 a fost produs exclusiv cu o selectie de Sangiovese Grosso provenind din podgoriile Biondi Santi.
O iarna ploioasa a fost urmata de o primavara destul de ploioasa, dar cu temperaturi blande. Vara a adus soare, caldura si stabilitate cu temperaturi mai scazute decat media sezoniera.
Precipitatiile dintre sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie au prelungit perioada de pre-recoltare, favorizand o coacere foarte lenta, dar echilibrata a strugurilor, fructele beneficiind de schimbari importante de temperatura diurna-nocturna, ce a adus un plus la notele aromatice.
Recoltarea a inceput pe 19 septembrie, cu o intarziere de peste o saptamana fata de standardele normale Biondi-Santi.
Potentialul de invechire este imens datorita structurii foarte sanatoase pe care o are.