Toscana
8 produseO intalnire minunata de flori si fructe de padure rosii, Rosso di Montalcino 2019 dezvaluie note proaspete si energice de cirese, portocale rosii, rodie, violete si miere, urmate de senzatii balsamice de ierburi de bucatarie, radacina de lemn dulce si mentol.
Nasul si palatul sunt pe deplin aliniate pe masura ce taninurile crocante si aciditatea vie se imbina cu miezul fructat impresionant si levigat al acestui Rosso, conducandu-ne catre un final savuros cu note minerale de lunga durata.
Cu cat vinul este lasat sa respire mai mult in pahar, cu atat greutatea si adancimea impresionanta a acestui minunat vintage isi arata mai mult caracterul.
Strugurii pentru Rosso di Montalcino 2019 au fost selectati din urmatoarele podgorii:
Vin monovarietal: 100% Sangiovese Grosso.
Acest vin a fost cunoscut initial sub numele de Biondi-Santi „White Label Brunello”, dar si-a schimbat numele in 1983, cand a fost infiintata Rosso di Montalcino DOC. Reflecta stilul caracteristic al cramei Biondi Santi, Rosso di Montalcino este un vin cu puternice arome de fructe si un parfum specific, acesta este premergatorul mai faimosului sau frate Brunello di Montalcino.
Vinurile rosii Biondi-Santi din aceasta categorie se caracterizeaza printr-o eleganta aparte care se impleteste armonios cu prospetimea sa, ambele elemente fiind fundamentale pentru longevitatea vinului. Personalitatea lui Rosso di Montalcino este dramatic evidentiata de notele fructate ale vinului, lucru care ii permite acestuia sa fie consumat cu placere chiar si in starea sa mai tanara.
O primavara ploioasa si rece, cu o crestere lenta a lastarilor si inflorire tarzie a precedat lunile iunie si iulie calde si uscate. Pe la mijlocul lunii iulie vanturile din nord au racit temperaturile cateva zile avand loc o furtuna racoritoare.
Luna august a fost calduroasa si uscata, dar spre sfarsitul lunii au avut loc si cateva averse de ploaie, oferind conditii ideale de coacere in ultimele zile premergatoare recoltarii. Culegerea strugurilor a inceput pe 14 septembrie.