Bisol, Italia

Bisol

Crama Bisol Valdobbiadene

Bisol este o bine-cunoscuta crama de prosecco din Valdobbiadene, Italia. Aceasta are o traditie indelungata de peste 5 secole.

Regiunea viticola Valdobbiadene Prosecco Superior

Bisol se axeaza pe productia de Prosecco Superiore DOCG (Denominazione di origine controllata e garantita),

vinul tipic al regiunii in care se situeaza. Vinurile Bisol sunt apreciate si cunoscute in intreaga lume. Afla ce la diferentiaza de alte marci de prosecco.

Povestea cramei Bisol

Conform unor documente istorice, activitatea vinicola la crama Bisol a inceput in anul 1542. Familia Bisol, al carei nume a fost asociat ulterior cu crama, cultiva struguri pe podgoriile domeniului inca din aceasta perioada. La conducerea cramei Bisol s-au succedat timp de cinci secole 21 de generatii de membri ai familiei Bisol. Fiecare generatie a preluat de la predecesorii sai traditia si secretul productiei de prosecco superior si a imbunatatit continuu modalitatile de cultivare a vitei de vie, modul de recoltare si manipulare a strugurilor, precum si tehnologia de vinificatie.

Prezenta familiei Bisol in regiunea Valdobbiadene este atestata inca din secolul XVI. Familia s-a impus rapid ca unul dintre producatorii de vin din inima regiunii viticole de prosecco din Italia, si anume, teritoriul denumit Cartizze.

La inceputul secolului XX, Eliseo Bisol gestiona deja o afacere de succes, comercializand vinurile prosecco produse pe domeniul sau. In perioada primului razboi mondial, productia de vin si profitul cramei au scazut, ceea ce era de asteptat, avand in vedere conditiile socio-economice. Cu toate acestea, crama nu a avut nevoie de mult timp pentru a reveni la prosperitate dupa incheierea primului razboi mondial. In jurul anilor 1920, activitatea sa era deja din nou la standarde normale, datorita eforturilor lui Desiderio Bisol, fiul lui Eliseo, administratorul cramei la vremea respectiva. Acesta a extins, de asemenea, suprafata de podgorie a cramei, fiind mereu in cautare de noi teritorii pe care sa le poata achizitiona, atat pe colinele Valdobbiadene, cat si pe cele din Conegliano.

Prosecco de pe colinele colinele Valdobbiadene si Conegliano

Desiderio s-a asigurat ca afacerea de familie va ramane in mainile celor patru fii ai sai. Astfel, a atribuit fiecaruia un rol specific in functie de pregatirea sa:

  • Lui Antonio i-au revenit responsabilitati legate de administratie.
  • Eliseo a primit sarcinile enologice.
  • Lui Aurelio i-a revenit rolul de a se ocupa de vitele de vie,
  • In timp ce Claudio a devenit noul director al cramei.

In ziua de azi, crama continua sa fie condusa de familia Bisol, noul membru implicat in gestioarea activitatilor sale fiind Gianluca Bisol, fiul lui Antonio.

Vinurile Bisol

Toate vinurile cramei Bisol poarta emblema Prosecco Superiore DOCG, fiind o expresie a traditiei si teritoriului deluros din Valdobbiadene.

Crama Bisol detine podgorii pe colina Cartizze - 107 hectare, locul de origine al vinului DOCG Conegliano Valdobbiadene.

Fiecare sticla de Bisol exprima caracteristicile terroir-ului si a solului din care vinul ia nastere.

Podgoriile Bisol se bucura de o pozitie privilegiata intre Marea Adriatica si muntii Dolomiti. Acest microclimat deosebit asigura o ventilatie constanta, expunere optima la soare si temperaturi potrivite. Pe acest teritoriu creste in conditii ideale soiul Glera din care crama isi produce vinurile.

Soiul de struguri Prosecco - Glera

Terroir-ul acestei regiuni are caracteristici unice; solurile antice prezinta diferente structurale majore la distante de doar cativa kilometri. Acestea influeanteaza trasaturile vinului Prosecco Superiore.

Crama Bisol nu se limiteaza la productia si vanzarea de vinuri. Pasionatii de vin pot rezerva vizite la crama si pot lua parte la sesiuni de degustare.

Beciurile cramei sunt reprezentate de niste galerii subterane sapate in stanca.

Aici, la temperaturi de 10° - 15°C, se conserva vinurile Bisol. Pe langa limba italiana, crama ofera tururi ghidate si in limbile engleza si spaniola. 

Iata cateva vinuri Bisol de exceptie:

Bisol Crede Brut

Acest vin ia nastere in terenul argilos al podgoriilor Bisol, lucru care permite strugurilor sa se imbogateasca acaparand acizi care se vor reflecta in notele florale ale vinului.

  • Prosecco Superiore cu un continut de minin 85% struguri Glera.
  • Culoarea este un galben-pai stralucitor cu reflexii verzi.
  • Parfumul vinului are note evidente de mar si para.
  • Buchetul contine si flori de campie.
  • Gustul este unul fructos si elegant.

Jeio Prosecco Rosé

Prosecco Rosé face parte din linia de vinuri Jeio a cramei. Jeio nu e un nume aleatoriu, ci era porecla pe care i-a dat-o sotia sa lui Desiderio Bisol.

  • Jeio Rosé este un cupaj de 85% Glera si 15% Pinot Noir.
  • Culoarea vinului este un roz pal delicat, cu un perlaj fin si vivace.
  • Aroma este delicata si echilibrata.
  • Parfumul vinului este unul dulce, de trandafiri, lacramioare si fructe citrice proaspete.

Bisol Jeio Brut

Acest Prosecco Superiore denota o mineralitate delicata tipica vinurilor produse pe colinele din Conegliano si o delicata aciditate, caracteristica pregnanta a terroir-ului Valdobbiadene.

Un prosecco foarte stimulant la nivelul palatului datorita prospetimii sale iesite din comun si a notelor sale de mar verde, citrice si flori albe.

Bisol Jeoi Brut este un vin care se adapteaza oricaror mancaruri, cu precadere aperitivelor sofisticate.

  • Jeio brut contine 85% struguri Glera.
  • Culoarea este un stralucitor galben aprins, cu perlaj fin si vivace.
  • Aroma este delicata, eleganta, cu note de fructe.
  • Parfumul este un amestec de note de fructe galbene.

https://www.bisol.it/bisol/en/ 

Regiune: Veneto, Italia

Bisol - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Bisol

Bisol, Italia - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Bisol, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Bisol

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile