Bobby’s este o bine-cunoscuta marca de gin. Apreciat de iubitorii de gin din intreaga lume, Bobby’s imbina in mod elegant si creativ arome orientale din indonezia cu spiritul traditional al ginului olandez. Rezultatul este un gin unic, cu arome inedite, echilibrat, premiat si apreciat atat de experti, cat si de amatori.
Povestea stramosului acestui ginului a inceput in 1777 in Schiedam, Olanda, loc consacrat in vremea respectiva drept capitala distileriei. In acest oras care avea o puternica si lunga traditie in productia de bauturi spirtoase, a luat nastere prima editie de gin Jenever creata in distileria familiei Herman Jansen. Bautura a castigat rapid popularitate in randul marinei englezesti care a botezat-o ‘Dutch courage’, curajul olandez. Fascinati de gin, odata intorsi acasa, englezii au incercat sa o reproduca, insa au esuat.
Jacobus ‘Bobby’ Alfons, al carui nume sta la baza marcii omonime, a emigrat in 1951 in Olanda din Naku, Ambon. Bobby era foarte iscusit in a crea bauturi noi amestecand ginul olandez cu mixul de condimente Pinang Raci care ii amintea de casa lui djn Naku de pe asa numita insula a condimentelor, Ambon. Bobby isi pregatea astfel propriul gin dupa o reteta ingenioasa inspirata de intuitie si iubirea sa pentru arome puternice. Reteta inventata de el a ramas pana in ziua de azi esenta ginului Bobby’s. Totodata, aceasta reteta a ramas pentru mult timp un secret personal al lui Jacobus care producea gin doar pentru consum propriu.
Lucrurile s-au schimbat insa in 2012, cand nepotii lui au descoperit reteta cu ajutorul matusii lor si au ramas fascinati. Ei au decis apoi sa calatoreasca in inima ginului, in orasul Schiedam, pentru a se intalni cu specialistul in arta distileriei, Ad van der Lee la distileria Herman Jansen. Impreuna, au inceput sa dezvolte un gin contemporan si inedit. Conceptul de la care au pornit era acela de a gasi un echilibru intre reteta condimentata a lui Bobby Alfons si traditia ginului botanic denumit Jenever ce isi are originile in Schiedam si a carui ingredient de baza este ienuparul.
Ginul Bobby’s a fost creat la finalul unei perioade de doi ani de experimentare, degustare si rafinare, de abia atunci cand reteta perfecta a fost gasita. Ce se cauta? Un gin sec unic care sa imbine si sa redea ce e mai bun din traditia occidentala si orientala printr-un blend remarcabil de plante olandeze si indoneziene.
Ginurile Bobby’s au fost lansate in Olanda in 2014. Combinatia de gin contemporan si condimente a cucerit rapid publicul. In 2019, compania a sarbatorit cinci ani de la lansarea ginului sau sec printr-o editie unica limitata realizata in colaborare cu distileria Herman Jansen.Ca baza a bauturii, expertul Ad van der Lee a ales un gin de malt din 2014 care a fost combinat cu Bobby’s. Ginul astfel obtinut a invechit timp de cinci ani in butoaie de whisky.
Incepand din 2020, ginurile Bobby’s au devenit disponibile in peste 50 de tari din Europe pana in America de Nord, America Latina si Asia. Totodata, acestea au inceput sa se bucure de tot mai multa apreciere, lucru demonstrat prin medaliile de aur primite la concursuri internationale precum World Spirit Awards (WSA). Bobby’s Gin a primit medalia WSA de aur in 2016 si 2018, iar Bobby’s Jenever a fost premiat cu aur in 2018. In 2021, Bobby’s 5 YRS, editia speciala, a primit, de asemenea, medalia de aur.
Tot in 2021, compania a lansat primele doua ginuri ready-to-drink care pot fi consumate direct fara a mai fi combinate cu alte bauturi, Bobby’s Gin & Tonic si Bobby’s Gin & Pink Lemonade.
In 2022, s-a lansat Bobby’s Pinang Raci Spice Blend No.1, un omagiu adus lui Bobby, bunicul fondatorilor, un gin experimental obtinut in colaborare cu expertul distileriei Herman Jansen, Ad van der Lee, o bautura aromatica ce se distinge printr-o combinatie inedita si unica de condimente.
Esenta ginurilor Bobby’s este o expresie a curajului olandez combinat cu spiritul indonezian. Aceste ginuri sunt un blend fresh de plante precum ienupăr, semințe de fenicul, coriandru și măceșe peste care se adauga condimente traditionale indoneziene, cum ar fi lamaita, cuisoare, scortisoara sau ardei cubeb.
Legaturile ginului cu traditia olandeza, dar si cu exotismul indonezian sunt intruchipate si in designul si eticheta emblematicelor sticle Bobby’s. Acestea sunt o interpretare moderna a sticlei traditionale olandeze de gin numita kruik. Pe eticheta, ginul infatiseaza un model de tesatura tipic indonezian care se remarca pe fundalul sticlei maronii.
Acest gin de culoare deschisa este obtinut dintr-o bautura spirtoasa bazata pe malt, care constituie 4% din continutul sau. Restul retetei are la baza o combinatie de cinci plante botanice; lamaita, ghimbir, nucsoara, piper cubeba si ienupar. Ginul nu contine aditivi, zahar sau extracte. La miros, el se deschide lent si prezinta note de ienuar, ghimbir uscat si migdale prajite. La gust, se simte un amalgam de note de ovaz, citrice, ierburi aromatice, alune prajite si caramelizate, ienupar, vanilie si condimente indoneziene.
Aromele distinctive ale acestui gin care au consacrat marca Bobby’s sunt cele de citrice, lamaita, urmate de note de ierburi tipice ginului clasic, precum coriandrul si ienuparul. Sunt prezente si note florale si de portocala care se imbina intr-o briza mentolata cu note delicate de piper si condimente. La gust ginul se deschide exuberant cu o explozie de note racoritoare de citrice urmate de note vibrante de ienupar, condimente indoneziene si plante tipice ginului. Corpul ferm este construit pe note dulci de portocala, cuisoare, scortisoara si note florale. Textura este una calduroasa care invaluie delicat palatul, iar finalul este lung, proaspat si condimentat.
Regiune: Schiedam, Olanda
Cumpara bauturi Bobbys Gin, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Bobbys Gin