Descriere BOLLINGER La Grande Annee 2014 in Cutie de Lemn
La Grande Année 2014 - intensitate si mineralitate.
La Bollinger, doar recoltele de foarte buna calitate devin vintage: recolta 2014 a dat nastere unui vin structurat, bogat si complex, atat din punct de vedere al mineralitatii, cat si al intensitaiti exceptionale.
- Vinul este nuantat, cu straluciri aurii care reflecta maturitatea lui si tehnicile de vinificare Bollinger.
- Ofera un nas precis si fructat, cu un usor miros de aer marin.
- Arome de cirese si lamaie se amesteca cu gutui si bergamota.
- Apoi note de alune si migdale, piersici si prune mirabelle completeaza gama de arome a acestui vin.
- La gust senzatia initiala este o efervescenta fina si intensa, urmata de o vinozitate minunata echilibrata cu o aciditate delicata.
Textura sa foarte fina si finisajul cu aerul marin aduc o lungime excelenta la palat, insotite de o mineralitate delicata si arome complexe de fructe din livada si citrice.
Acest vin se desfasoara treptat, dezvaluind intregul sau potential si intensitatea in timp.
Origine
- Appellation d`Origine Controlée (AOC) - Comité Champagne
- Podgorii: 91% Grand Cru, 9% Premier Cru.
- Pinot Noir: Aÿ, Verzenay;
- Chardonnay: Avize, Cramant, Oger.
Cupaj: 61% Pinot Noir, 39% Chardonnay.
Vinificare
- Vinificat exclusiv in butoaie.
- Maturat pe drojdiei: 6,5 ani.
- Dozage: 8 g/l
- Degorjat manual in iulie 2021.
Vintage 2014
2014 a fost caracterizat de temperaturi blande si precipitatii frecvente si cateva saptamani de temperaturi ridicate, o recolta foarte solida, cu o buna coacere si aciditate in struguri.
- Inflorirea a inceput in iunie si vara a fost o combinatie de perioade uscate, umede si reci.
- Unele regiuni au avut parte de boli,
- Meunier din Valea Marnei nu a avut un an grozav,
- O parte din Pinot Noir cu coaja sa mai subtire a ingreunat dezvoltarea corespunzatoare a strugurilor rosii.
Recoltarea a avut loc in perioada 8-20 septembrie.
2014 a fost un an in care a fost necesara selectarea cu atentie a strugurilor rosii pentru a mentine vinelul calitativ.
Per general Chardonnay a fost vedeta vintage-ului.
Recomandari
- Pentru a aprecia pe deplin stilul si aromele sale unice, La Grande Annee este cel mai bine sa fie servit intre 8 si 10°C.
- Va puteti bucura de sampanie acum sau il puteti lasa in pivnita pentru a se dezvolta in continuare.
Potential de invechire: 30 ani