Bolyki, Ungaria

Bolyki

Crama Bolyki este situata la zece minute de centrul orasului Eger, intre peretii de 30 de metri ai unei vechi cariere ce reprezinta o locatie cu adevarat interesanta, intr-un mediu amenajat.

Vinificatorul, inginerul agricol János Bolyki, face vinuri din 2003. Primul sau Egri Bikaver (Sange de Taur) a castigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de vin de la Bordeaux din 2006. De atunci, unul sau doua vinuri au primit in fiecare an medalii de la cea mai mare competitie de vinuri din lume.

  • Suprafata totala a domeniului: 26 hectare.
  • Locatia pivnitei: Valea Lonsonczy.
  • Productie a anuala ~ 100.000 de sticle.

 

János („Jani”) Bolyki provine dintr-o familie cu traditii de vinificatie, dar a reinventat complet vinificatia la proprietatea familiei.

Cunoscut pentru amestecurile sale interesante, etichetele ciudate si vinurile prietenoase, Jani este o figura populara in scena vinului tineresc din Ungaria.

Vinurile sale urmeaza stilul general de vinificatie al regiunii, dar, cumva, fiecare dintre vinurile sale are un caracter proaspat si plin de viata, care ii face sa se simta o lume aparte de vinurile Eger mai vechi. Vinurile au o nota deosebit de tanara si moderna, punand o noua intorsatura stilului clasic din Eger.

Crama

  • Suprafata pivnitei: 500 mp.
  • Butoaie noi din stejar la prima umplere: 50 bucati.
  • Butoaie din stejar la a doua sau a treia umplere: 250 bucati.

 

Podgorii - soiurile cultivate

  • Fertő: 2.2 ha - Kékfrankos (Blaufrankisch).
  • Kisgalagonyás: 0.8 ha - Blauburger
  • Kerékkötő: 0.9 ha - Hárslevelű
  • Marinka: 1.2 ha - Királyleányka (Feteasca Regala)
  • Középbérc: 3.7 ha Hárslevelű; 2.8 ha Merlot; 0.7 ha Blauburger; 1.7 ha Sauvignon Blanc; 0.5 ha Menoir; 0.4 ha Kadarka.
  • Határrajáró: 2.5 ha Cabernet Franc; 2.5 ha Portugieser; 5 ha Kékfrankos.
  • Kistibrik: 0.5 ha Zweigelt; 0.5 ha Kékfrankos.
  • Sík-hegy: 1.2 ha Pinot Noir 

Compozitia solului: tuf riolit, riolit, loess.

Vinificatie

  • Recoltele sunt limitate la 30-50 q/ha.
  • Numar de butuci: 4200 / hectar.

 

Unele dintre vinurile albe si cele rosé sunt vinificate in rezervoare din inox folosind tehnologie reductiva, fermentare la temperatura controlata (la rece).

Vinurile albe corpolente sunt fermentate si maturate in butoaie, apoi imbuteliate dupa cupajare.

Vinurile rosii se fermenteaza in cuve si rezervoare de fermentatie timp de aproximativ 28-30 de zile, urmeaza conversia malolactica apoi maturarea in butoaie de stejar timp de 1, pana la 2 ani, in functie de vin si vintage.

https://www.bolykipinceszet.hu/ 

Regiune: Eger, Ungaria

Bolyki - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Bolyki

Bolyki, Ungaria - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Bolyki, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Bolyki

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile