Descriere BOROLI Classico 2013 Nebbiolo Barolo DOCG
- Culoare rosu rubiniu limpede, cu reflexe portocalii deschise;
- O aroma destul de intensa si clasica, cu un usor miros de lemn si prezenta de fructe de padure.
- Un gust minunat si armonios, cu arome de lemn si taninuri dulci.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata e Garantita / DOCG Barolo.
- Regiunea viticola Piemont, Italia.
- Podgoriile se afla pe teritoriul Castiglione Falletto, in inima zonei Langhe si Barolo.
- Expunerea este Est, Vest si Sud-Vest; solul este argilos si calcaros, cu o adancime pe marna de 0,5 metri.
- Portaltoiul este Kober/S04, cu o densitate de vita de vie de 4000/hectar si o varsta cuprinsa intre 6 si 35 de ani.
Podgoriile de Nebbiolo pentru Barolo sunt situate pe teritoriul a 3 orase clasice: Castiglione Falletto (Cascina La Brunella), Barolo (Borgata Cerequio) si La Morra (Cascina Sorello).
Toate procesele de productie si rafinament de Barolo au loc in cramele de vinificatie si invechire de la Cascina La Brunella, in orasul Castiglione Falletto, inima regiunii Barolo, pe un deal pitoresc pozitionat la o inaltime de 318 metri deasupra nivelului marii. Zona gazduieste cele mai faimoase crusuri istorice Barolo, iar cele aproape 10 hectare de teren care inconjoara ferma sunt podgoriile Nebbiolo si Chardonnay.
Ca o integrare a istoricului Cascina La Brunella, in 2006 a fost deschisa o noua crama, cu caracteristici deosebite care imbina perfect traditia si tehnologiile moderne de constructie, in deplin respect pentru natura si peisaj.
Vin monovarietal: 100% Nebbiolo.
Vinificatie
- Strugurii sunt dezciorchinati,
- Fermentare alcoolica in rezervoare de inox timp de 10-12 zile la temperatura controlata,
- Macerare cu batonage timp de 15 zile,
- Conversie malolactica in butoaie mici in camere cu temperatura controlata,
- Maturare 2 ani in butoaie de stejar mici si mari,
- Imbuteliere si invechire la sticla 1 an.
- Zahar rezidual: <0.4 g/l.
- Aciditate totala: 5.84 g/l.
Critici & Note
- Wine Spectator - 92
- James Suckling - 92