In inima zonei Barolo, regasim una dintre pietrele pretioase de pe harta viticola din Piemonte, cramele Boroli. Aceasta crama se regaseste pe un teritoriu scaldat in traditie, faimos pentru vinurile sale de calitate pe care le ofera de sute de ani. Terenul si traditia vinului de Piemonte sunt doi dintre factorii decisivi care au sprijinit succesul cramei Boroli, devenita deja un nume remarcabil in randul degustatorilor europeni si nu numai.
Cramele Boroli detin podgoriile Nebbiolo da Barolo situate in doua vechi comune, Castiglione Falletto (unde regasim crama La Brunella) si Barolo (unde se afla Borgata Cerequio).
Toate procesele de productie si rafinare a vinului Barolo creat de aceasta crama au loc in sediul din Cascina La Brunella, din comuna Castiglione Falletto, la o altitudine de peste 300 de metri, pe niste coline cu o priveliste panoramica splendida. Cele opt hectare de vita de vie care inconjoara Cascina La Brunella sunt utilizate in cultivarea soiurilor de struguri Nebbiolo si Chardonnay.
In 2006, cramei vechi i s-a adus in completare una noua, dotata cu diverse caracteristici aparte prin care se imbina perfect atmosfera viticola traditionala cu tehnologii moderne de prelucrare a strugurilor, intregul ambient respectand pe deplin mediul si peisajul inconjurator.
Acest nou sediu modern de peste 100 m2 a fost proiectat de catre Guido Boroli, arhitect si unul dintre membrii familiei de viticultori care se ocupa de crama omonima. Aceasta crama, demna de vizitat pentru orice turist pasionat de arta vinului, are 3 arii distincte: subsolul, parterul si sala de degustare. In subsol se petrece magia – aici sunt lasati la maturat strugurii pentru a trece mai apoi prin procesul de rafinare. Urmatorul nivel serveste activitatilor de prelucrare a vinului, iar sala de degustare este un loc select in care oaspetii se pot bucura in tihna de specialitatile Boroli.
Familia Boroli se indeletniceste de mai multe decenii cu productia de vin, aceasta pasiune, traditie si arta fiind transmisa din generatie in generatie.
Antreprenori innascuti, cu o notorietate de oameni de afaceri, familia Boroli a activat inca din anul 1831 in mai multe domenii de activitate, inainte de a se concentra pe productia de vinuri. Mai intai, s-au ocupat de a productie textila, apoi au activat in domeniul editorial, iar ulterior au dezvoltat pasiunea pentru vinicultura. Pionierii acestei schimbari au fost Silvano si Elena Boroli care in anii 90 au simtit nevoia de a se dedica unui nou proiect, ceva care sa le aduca mai aproape de natura.
Alegerea in sine a venit in mod natural intrucat ambii erau nascuti si crescuti in Piemonte, motiv pentru care erau familiarizati deja cu vinul de Langa caruia i se va dedica noua firma. Cu pasiune, ambitie, efort si atentie, cei doi au reusit sa cladeasca una dintre noile crame de succes din zona. Fii celor doi s-au dedicat la randul lor activitatii cramei, cel de-al treilea, Achile, alaturandu-se afacerii de familie in anul 2000.
Deviza firmei este aceea de a obtine si demonstra o calitate totala a vinului Barolo si a calitatilor exceptionale ale acestuia.
Calitate totala, constanta, fara compromisuri, acesta este motoul cramei.
Boroli Barolo DOCG
Acest vin Barolo DOCG se produce exclusiv din struguri Nebbiolo crescuti in viile din Castiglione Falletto, in inima tinutului Laghe si a zonei viticole Barolo. Vinul Barolo marca Boroli se realizeaza respectand traditia veche a cestui tip de vin atat in privinta cultivarii strugurilor, cat si a prelucrarii si conservarii acestora.
Strugurii fermenteaza in butoaie din otel inoxidabil timp de 10-12 zile la temperaturi controlate. Sunt apoi pusi la macerat timp de 25 de zile si ulterior se depoziteaza pentru invechire 18 luni in butoaie de stejar, in ultima faza, vinul se muta in sticle unde mai petrece un an inainte de lansare.
Barolo Brunella
Boroli Barolo Brunella este un vin bine-cunoscut produs in exclusivitate de catre crama Boroli. Viile din care se obtine acest vin select se afla in teritoriul Castiglione Falletto, pe un teren argilos si calcaros, cu expunere spre sud si sud-vest. Strugurii atent selectionati trec treptat prin mai multe faze de preparare, tipice procesului de obtinere a vinului Barolo.
Faptul ca licoarea a petrecut o buna parte din viata de dinainte de comercializare in butoaie de stejar ii acorda o structura echilibrata.
Langhe DOC Nebbiolo
Este un alt vin remarcabil produs de crama Boroli. Acesta se obtine exclusiv din struguri Nebbiolo, varsta medie a vitelor de vie fiind intre 15 si 20 de ani. Acestea sunt expuse catre nord-vest, nord-est si vest. Dupa faza de fermentare, strugurii petrec 8 luni in butoaie mari de stejar.
Per ansamblu, vinul Boroli Nebbiolo este unul foarte armonios si echilibrat, cu un volum de alcool de 14% si zaharuri în proportie de 0,36 g/l.
Langhe DOC Chardonnay
Acest vin alb obtinut 100% din struguri Chardonnay crescuti in viile din Castiglione Falletto este supus unui atent proces de fermentatie si maturare. Culoarea sa galbena aminteste de cea a paielor, iar parfumul sau intens are evidente note de fructe. Cel mai pregnant se simt notele de caise si de piersici galbene. Langhe DOC Chardonnay marca Boroli are un gust armonios, persistent, proaspat.
Vinul da dovada de un mare echilibru intre caracterul acid si corpolent al Chardonnay-ului. Sunt foarte usor de simtit si notele sale minerale. Acesta este un vin alb stilat, ideal pentru invechire pe termen lung. Nivelul de alcool este de 13,5%, iar cel de zaharuri de 0,6 g/lt.
Regiune: Piemonte, Italia
Cumpara bauturi Boroli, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Boroli