Bott Frigyes cultiva in jur de 10 hectare de vie de-a lungul raului Garam, la 250 de metri deasupra nivelului marii, pe Dealul Muzsla.
Aceasta regiune viticola istorica este inchisa in centrul geografic al triunghiului format de raul Garam, Dunare si partea de sud a dealurilor din Muzsla, in ceea ce odinioara a fost podgoria Catedralei din Esztergom.
Solul este format din argila vulcanica, bogat in minerale si calcar.
Strugurii sunt cultivati dupa principiile agriculturii biodinamice, iar vinurile sunt produse prin metode traditionale prin fermentare spontana in butoaie si amfore de lemn, pentru invechire folosindu-se tehnologia „sur lie” (pe drojdii).
Majoritatea vinurilor Bott Frigyes sunt imbuteliate nefiltrate, cu un adaos minim de sulf.
Scopul cramei este de a folosi cunostintele dobandite de-alungul ultimelor decenii pentru a produce, cu interventii minime, vinuri care sa reflecta terroir-ul din Muzsla.
Se pune mare accent pe utilizarea soiurilor traditionale de struguri din regiune precum: Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, Juhfark, Kékfrankos si Kadarka.
Cu toate acestea, printre soiurile de struguri regasim si Rhine Riesling, Chardonnay si Pinot Noir.
Pe langa crama, Bott Frigyes detine si o casa de oaspeti si un magazin de vinuri (Botteka - North Panonian Wine Bar & Shop).
https://www.bottfrigyes.sk/en/
Regiune: Slovacia de Sud, Slovacia
Cumpara bauturi Bott Frigyes, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Bott Frigyes