Despre Barbados se spune ca este o insula idilica, dar si primul loc in care s-a produs vreodata rom cu mai bine de 400 de ani in urma. Maestrii roneros de pe aceasta insula sunt faimosi pentru iscusinta lor in crearea romurilor, fiind considerati unii dintre cei mai buni din lume. De ce sunt toate aceste lucruri relevante pentru Bumbu Rum Company? Cum probabil intuiesti, acesta este un rom produs cu mare mandrie in Barbados. Afla mai multe despre povestea si calitatile sale.
Romul este cel mai faimos de export din Barbados, iar distileria Bumbu Rum Company este una dintre cele mai cunoscute. Romurile produse acolo nu sunt doar o alta bautura spirtoasa, ci o adevarata delectare pentru papilele gustative. Cei de la distilerie au deprins de mult arta fermentarii, blendului si distilarii romului invatand de la stramosii lor toate secretele fiecarei etape. Asa cum explica chiar ei, bastinasii au petrecut cateva sute de ani perfectionand aceste tehnici de creare a romului, iar azi intreaga lor maiestrie se oglindeste in romurile de calitate marca Bumbu.
Romurile Bumbu sunt produse manual dintr-un blend creat din cele mai bune trestii de zahar din zona Caraibilor si Americii de Sud. Aceste romuri sunt realizate la o veche distilerie, West Indies Rum Distillery, care a fost fondata in 1893. De atunci si pana acum, distileria a functionat neintrerupt.
Reteta folosita pentru Bumbu este insa una mult mai veche care se spune ca dateaza din secolul XVI. Aceasta reteta a fost inventata de catre negustorii care calatoreau pe mari si obisnuiai sa amestece romul cu condimente. Acesti navigatori incercau sa imbunatateasca aroma romurilor si sa le faca mai placute la gust adaugand condimente si fructe.
Numele de Bumbu inseamna tocmai acel tip de rom aromat cu adaos de ingrediente picante.
Fiind urmasul acelor romuri, Bumbu este la randul sau caracterizat prin note picante. Plantele de trestie de zahar pe care distileria le foloseste pentru acest rom provin din diverse tari din regiune, precum Costa Rica, Belize, Honduras, Guyana sau Republica Dominicana si, desigur, Barbados. Romurile Bumbu sunt distilate cu ajutorul a doua alambicuri de tip continuu.
Un aspect aparte cu care distileria se mandreste sunt drojdiile folosite in etapa de fermentare.
Cu ajutorul acestora, lichidul obtinut din trestia de zahar se transforma in rom si nu orice tip de rom, ci unul cu arome unice. Drojdiile sunt produse dupa o reteta originala pe care distileria o foloseste inca din 1840 si pe care o pastreaza ca pe un secret pretios. Acestea contribuie si la finetea si caracterul lejer pentru care romul Bumbu este renumit.
Teritoriul in care aceste romuri sunt create este unic in Caraibe, iar cu ajutorul sau, asa devine si Bumbu. Barbados este o insula atipica din zona Caraibe.
Spre deosebire de celelate insule din regiune, aceasta nu este formata din munti vulcani ci din bariere de corali.
Astfel, solul insulei este unul diferit, cu un continut ridicat de calcar, iar acest lucru influenteaza si calitatea apei. Datorita solului, apele potabile de la suprafata insulei sunt foarte pure. Spre deosebire de alte distilerii din Caraibe, Bumbu Rum Company nu e nevoita sa isi filtreze apa, ci o poate folosi in stare naturala in productia de rom. Cu ajutorul acestor ape pure, dar si a trestiei de zahar de calitate, romurile Bumbu dobandesc finetea deosebita pentru care sunt recunoscute. Acest lucru le face usor de baut si greu de uitat.
Aceste romuri starnesc curiozitatea datorita originii lor aparte, insa, pentu cunoscatori, Bumbu este mai mult decat un rom cu un pedigree bun. Aceste romuri de calitate sunt foarte suave si echilibrate. Exista in ele un echilibru deosebit intre complexitate, bogatie si finete. Totodata, sticlele de Bumbu sunt deosebite si atragatoare. Forma lor robusta si greutatea, dar si X-ul de metal incrustat pe eticheta din fata le fac usor de recunoscut. Pe spatele sticlei se gaseste in schimb harta Caraibilor. Un alt aspect original este dopul de dimensiuni mari. Distileria a optat pentru doape traditionale de pluta.
Romurile Bumbu sunt elegante, versatile si usor de savurat pe cont propriu, in cocktail-uri sau cu gheata. Acestea reinnvie vechea traditie a romurilor caraibene baute de navigatorii si piratii secolelor XVI - XVII printr-o bautura condimentata obtinuta din ingrediente naturale.
Bumbu este un rom autentic si artizanal produs in cantitati reduse si invechit pana la 15 ani sau mai mult in butoaie de bourbon. Dupa invechire, mixul ideal de romuri este realizat manual, dupa care se adauga condimente naturale si romul este imbuteliat.
Gama Bumbu contine trei produse, Bumbu Original, Bumbu Crème si Bumbu XO. Pe toate le poti gasi si la Crush.
Bumbu Original este produsul de baza al distileriei, un rom cu corp mediu si usor condimentat cu o culoare aramie asemanatoare alunelor de padure.
La nivelul nasului, primele note pe care le vei simti dupa ce torni romul in pahar sunt vanilia, bananele, scortisoara si zaharul brun.
In momentul in care incepi sa degusti Bumbu Original, gustul cu care il vei asocia este de zahar brun si banane, dar si arome puternice de vanilie. Apoi, urmeaza notele de scortisoara, coaja de portocale, alune prajite, anason si chiar frunze de tutun. Notele de banane se resimt pana pe finalul deosebit de dulce.
Bumbu XO este un rom suav, bogat si complex care invecheste pana la 18 ani in butoaie din stejar alb folosite in prealabil pentru bourbon. Apoi, romul este mutat in butoaie de stejar folosite initial pentru sherry. In acestea, Bumbu XO isi perfectioneaza profilul, ajungand la echilibru.
Acest rom este foarte bine echilibrat si are o culoare aurie patrunzatoare. Printre aromele cele mai puternice pe care le ofera se numara vanilie, stejar, toffee, note picante de piper si note secundare de coaja de portocale, cafea prajita si piper.
Asa cum lasa de inteles denumirea sa, Bumbu Crème este o bautura cremoasa, bogata, cu o textura deosebita. Acesta este un lichior bazat pe Bumbu Original la care se adauga condimente si o crema obtinuta din produse lactate. Acest lichior bogat nu este greu, ci chiar mai lejer decat te-ai astepta. Aromele sale sunt intense si armonioase. Printre ele se numara cocos, scortisoara si ceai. Acest lichior irezistibil lasa sa iasa la iveala personalitatea distinctiva a romului Bumbu Original. Crème se serveste cel mai bine rece, cu sau fara gheata, simplu sau in cocktailuri.
https://bumbu.sovereignbrands.com/
Regiune: Barbados, America Centrala
Cumpara bauturi BUMBU Rum, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu BUMBU Rum