Liliac

 

 
Transilvania a fost dintotdeauna un tărâm al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile neprețuite care își au obârșia pe aceste meleaguri. Legendele transmise la gura sobei din moși strămoși, povestesc cum o sevă nemaiîntâlnită străbate ținuturile Transilvaniei, hrănind strugurii care se găsesc în aceste regiuni fără seamăn. Aici cresc dintotdeauna neprețuiții strugurii folosiți la renumitele vinuri Liliac, vinuri unice, care iși fac loc între cele mai bune vinuri din întreaga lume..
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 60 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.
Angajamentul, atenţia, comuniunea cu spiritualitatea, cu pământul şi cu clima –sunt bazele unui vin excelent. Toate se regăsesc din belşug în această zonă. Cu toate acestea, cine doreşte în zilele noastre să transforme sucul de struguri în vinuri de top, are nevoie de mult mai multe: controlul calităţii nu trebuie să cunoască niciun compromis, tehnologia folosită în crama trebuie să fie de ultimă generaţie, şi, nu în ultimul rând, creativitatea atât de necesară pentru exploatarea potenţialului fiecărei recolte. Revitalizarea viticulturii în regiunile pline de tradiţie are o contribuţie extrem de importantă în ceea ce priveşte folosirea optimă şi menţinerea resurselor valoroase.
Podgorie
Podgoria Lechința poate părea călătorului un petec de pământ uitat de timp. Viticultorului în schimb, i se va dezvălui o regiune creată special pentru producţia unor soiuri de vin excepţionale. Batoș este patria vinului Liliac. Coline blânde, care amintesc de dealurile Toscaniei şi nenumărate pârâuri se împletesc pe dealurile verzi. Pământul bogat în minerale şi clima temperat continentală contribuie din plin, aici, la adăpostul arcului carpatic, la recoltele bogate de struguri de cea mai bună calitate.
Crama Batos
In noua cramă, tehnica de ultimă generaţie vine în completarea know-how-ului oferit de oenologi recunoscuţi. Strugurii, recoltaţi manual, se prelucrează cu aceeaşi atenţie deosebită cu care au fost urmăriţi până la maturare. Procesul de vinificație este pus în mâinile unei echipe de profesionişti locali şi internaţionali. Procesele de producţie, perfect balansate, creează condiţiile optime pentru realizarea unor vinuri de cea mai bună calitate.
 
Young Fresh 2016
36,00 LEI
 
Young Fruity 2016
36,00 LEI
 
Rosé 2016
44,00 LEI
 
Fetească Albă 2015
48,00 LEI
Fetească Regală 2015
48,00 LEI
 
Red Cuvee 2015
63,00 LEI
 
Nectar 2014
87,00 LEI