CAMUS, Franta

CAMUS

Marca de coniac Camus are un moto simplu care descrie clar misiunea sa: cel mai bun coniac este cel mai aromat. Acest coniac exceptional se produce inca din 1863 de catre aceeasi familie de distilatori. Despre ei si calitatile coniacului lor iti povestim mai multe in acest articol. 

Povestea Camus

Familia Camus produce coniacul omonim de 5 generatii, iar povestea sa lunga si de succes continua si azi.

Camus este a 5-a cea mai mare marca de coniac din lume.

Totodata, e singurul coniac de renume mondial care este inca produs la nivel de familie si nu de catre o companie mare din industria spirtoaselor. 

Coniacul Camus a fost pentru prima data produs in 1863 in oraselul Cognac din Franta situat in regiunea Charente. Fondatorul marcii a fost Jean-Baptiste Camus, un vinificator si distilator din Cognac. Initial, la fel ca alti producatori de bauturi alcoolice din vremea sa, Jean-Baptiste vindea coniacul produs de el companiilor mai mari care deja aveau un nume in industrie. Pentru a isi indeplini visul de a devein la randul sau un distilator renumit, Jean-Baptiste stia ca are nevoie de aliati de incredere. Astfel, a reusit sa convinga mai multi producatori din regiunea sa sa vanda coniac sub un singur nume, iar acesa a fost Le Grande Marque

Jean-Baptiste a reusit cu ajutorul celorlati distilatori sa se asigure ca are la dispozitie stocuri suficiente de coniac vechi pe care le putea vinde sub noul nume oricand. Ceea ce a inceput ca un proiect ambitios de grup a ajuns in timp afacerea familiei Camus. Jean-Baptiste a reusit sa cumpere partile din afacere pe care le detineau toti ceilalti producatori si sa schimbe numele coniacului cu cel al familiei sale. 

Alaturi de el au inceput sa lucreze si fii sai, Edmond si Gaston, a doua generatie de distilatori Camus. Edmond, fiul cel mare, s-a alaturat companiei in 1894 ca maestru in tehnica blendului, adica in amestecul bauturilor in vederea obtinerii mixului final. El a jucat un rol esential in dezvoltarea marcii Camus. Cu ajutorul sau, tehnicile utilizate la distilerie au fost modernizate, iar Camus  a fost printre primele marci care a inceput sa isi vanda coniacul in sticle etichetate individual in loc de butoaie. 

Gaston si-a adus la randul sau aportul in dezvoltarea afacerii de familie. El s-a alaturat casei de coniac Camus in 1896 si a reusit sa imbunatateasca in mod semnificativ vanzarile in strainatate fiind un abil exportator. Una dintre tarile care apreciau cel mai mult coniacul Camus si cumparau cele mai mari cantitati era Rusia. La scurt timp dupa ce au inceput exporturile catre aceasta tara, Camus a devenit oficial marca preferata de coniac a ultimului tar al Rusiei

Urmatorul membru al familiei care a preluat afacerea a fost Michel, care s-a alaturat in 1932 la varsta de doar 21 de ani. La fel ca predecesorii sai, si Michel si-a lasat amprenta asupra companiei. El a infiintat in anii ’60 primul magazine de tip duty free unde vindea coniacul Camus. Michel tinea mult si la conceptul estetic in vanzarea coniacului si a venit cu diverse idei de prezentare a produsului pentru a il vinde pe post de cadou, de exemplu, in vase de portelan sau decantoare de cristal Baccarat. Tot el a fost primul care a decis sa promoveze standardul de calitate Napoleon pentru coniacuri creand pentru acestea o sticla unica inghetata. 

 

In 1977, Jean-Paul se alatura companiei pe care inca o conducea tatal sau Michel, preluand postul de maestru blender. Viziunea lui Jean-Paul a fost una cat se poate de practica. El s-a concentrat pe extinderea efectiva a afacerii familiei. A cumparat mai multe podgorii unde puteau cultiva strugurii pentru coniacul Camus. In acelasi timp, a cumparat mai multe locatii unde se putea distila, dar si stoca acest coniac de calitate. Jean-Paul a urmat pasii tatalui sau concentrandu-se pe vanzarile de coniac realizate prin magazinele de tip duty free, in special cele din Asia. Cu ajutorul sau, acest coniac a devenit mai popular in regiune, iar sortimentul Camus Napoleaon a devenit cel mai vandut coniac din Japonia

In prezent, casa de coniac Camus se afla la cea de-a cincea generatie de distilatori pe care o reprezinta Cyril Camus. El s-a alaturat afacerii in 1994 dupa ce a terminat studiile universitare in SUA. Prima sa sarcina a fost sa gestioneze relatiile externe cu unul dintre cei mai importanti clienti din Asia, China. Dupa cativa ani petrecuti acolo in calitate de director in relatii comerciale, Cyril s-a intors in Cognac unde a devenit directorul de marketing al companiei. Cu ajutorul sau s-a creat produsul de baza al distileriei, Borderies XO. In 2004, a preluat afacerea de la tatal sau devenind directorul companiei, iar urmatoarea sa reusita a fost crearea gamei de coniacuri Camus Elegance.

Distileria Camus este azi una dintre cele mai mari afaceri de familie din industria spirtoaselor. Compania are sedii in opt tari si peste 500 de angajati in total. Produsele Camus se pot gasi in mai toate tarile din lume, iar daca te afli la aeroport intr-un magazine duty free, ai mari sanse sa dai peste aceste coniacuri. 

Coniacul Camus

Excelenta, pasiunea si traditia sunt elementele care au asigurat consistenta coniacului Camus de-a lungul timpului fiind transmise din generatie in generatie. Cei de la distilerie incerca sa creeze cel mai aromat si frumos coniac pentru delectarea celor care apreciaza cu adevarat aceasta bautura clasica. 

Aroma puternica este factorul cheie care distinge coniacurile Camus.

Terrori-ul deosebit din Borderies isi spune si el cuvantul. Acesta este bogat in argila si calcar, dar si in roca de tip silex, elemente care lasa o amprenta clara asupra strugurilor, implicit a coniacului.

Distileria isi are sediul central intr-o frumoasa zona inconjurata de natura, un sistem ocrotit in care pamantul da in continuare cele mai bune roade.

Castelul Plessis este locul in care se petrece magia si strugurii sunt transformati in vin, apoi in coniac. 

Soiurile cultivate in acest terroir prielnic sunt Ugni Blanc, Folle Blanche si Colombard. Cu ajutorul lor, coniacul Camus dobandeste aromele sale intense. Acesti struguri aromati sunt presati imediat dupa recoltare, in mai putin de doua ore. Apoi, urmeaza un lung process de fermentatie.

Primul vin obtinut este nefiltrat, contine drojdii si un volum de 8%.

Acest vin este dublu distilat in alambicuri de 2500 de litri.

Dupa prima distilare, vinul ajunge la un volum de 30%, iar dupa a doua, la 72%. Apoi, se face selectia celor mai aromate coniacuri, fiind alese cele mai puternice din 20 de optiuni. In final acestea sunt adaugate in eaux-de-vie care petrece apoi timp la maturat in butoaie mici de stejar frantuzesc. In acest mediu, coniacul dobandeste tanini delicati.

Dupa maturare, bauturile sunt amestecate prin tehnica blendului pentru a obtine produsul final, un coniac rafinat cu arome inegalabile. 

Gama Borderies Signature contine la ora actuala trei tipuri de produse, coniacul VSOP, XO si Special Dry.

VSOP Borderies este un coniac savuros si elegant pe care il poti gasi la Crush. Acest coniac cu volum de 40% a fost cel mai premiat din categoria Cognac la concursul international San Francisco World Spirits Competition din 2013 pana in 2021.

VSOP Borderies se produce exclusiv din struguri cu apelatiunea Borderies, cea mai veche clasificare cru din zona AOC Cognac.

Acest coniac reflecta terroir-ul local prin aromele intense de flori.

  • Printre notele pe care le poti simti la nivel olfactive se numara vanilie si coaja de portocala, alaturi de flori si condiment.
  • In palat, acest coniac este amplu, uleios, cu note usoare de pamant.

VSOP Borderies este un coniac elegant, robust, cu un final lung, bine echilibrat si extraordinar de proaspat. Culoarea sa este un portocaliu frumos cu nuante aramii. 

https://camus.fr/en 

Regiune: Cognac, Franta

CAMUS - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Camus

CAMUS, Franta - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi CAMUS, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu CAMUS

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile