Descriere CAN BAS La Creu Sauvignon Blanc 2018 DO Penedes
La Creu isi primeste numele de la unul dintre simbolurile care identifica cel mai bine Crama Can Bas: crucea, o convergenta intre oameni, pamant, mostenire si vinuri.
- Buchetul prezinta note tropicale (fructele pasiunii, mango) combinate cu fructe mediteraneene dulci (nectarina si caise).
- Cu indicii de paine prajita de la maturarea in butoaie de stejar noi.
- In gura este dulcisag, proaspat si onctuos, definind notele de fructe din buchet.
Origine
- DO Penedes, Catalonia, Spania.
- Subregiunea Costers de l’Anoia, Domeniul Bas Domini Vinícola, Podgoria La Creu.
- Sol calcaros cu un Ph usor alcalin care, impreuna cu deficitul de materie organica, asigura conditii optime de dezvoltare pentru vita de vie.
- Altitudine medie: 220 m.
- Varsta medie a vitei de vie: 40 ani.
- Randament mediu: 4.200 kg/hectar.
Vin varietal: 100% Sauvignon Blanc.
Vinificatie
- Strugurii sunt culesi manual in cutii mici,
- Trec printr-un proces dublu de selectie: in podgorie si pe masa de sortare in crama.
- Strugurii sunt refrigerati timp de 24 de ore la 10 ºC.
- Urmeaza dezbrobonirea pentru a preveni notele ierbacee sau amare.
- Presat delicat cu randamente reduse la presiune joasa.
- Macerat la rece in presa, pe coji, pentru a extrage mai multe arome.
- Fermentat la o temperatura controlata de 15 ºC.
- 35% in butoaie noi de stejar francez de 500 de litri,
- Iar restul in rezervoare mici de inox,
- Timp de 6 luni pentru a creste complexitatea vinului.
- Ulterior cupajul fiind maturat timp de 2 ani.
Editie limitata de doar ~ 4.000 de butelii.