Descriere Cantina TRAMIN Nussbaumer Gewurztraminer 2022 Alto Adige DOC
- Culoare stralucitoare, galben-aurie intensa,
- Un caleidoscop de arome: petale de trandafir, flori picante de crini, ylang-ylang, gardenie;
- Fructe galbene exotice coapte, cum ar fi pepene galben, mango, fructul pasiunii, litchi, coaja de citrice;
- Note picante de ierburi uscate, ghimbir, sofran, cuisoare, scortisoara si nucsoara.
La gust vinul este profund aromat, corpolent si bogat in esente, dar cu o suculenta fina si o mineralitate sarata care se accentueaza cu varsta, un final aproape nesfarsit.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata / Alto Adige / Sudtirol DOC.
- Podgoriile situate la altitudini cuprinse intre 350 – 550 m.
- Sol: pietris calcifer cu lut pe roca de porfir.
- Varsta vitei de vie: 10 pana la 40 de ani.
- Climat: interactiuni extreme intre zilele insorite, influentate de clima mediteraneana, si noptile racoroase, marcate de vanturile reci venite dinspre muntii din jur.
- Expunerea pantei: Sud-Est 70 %, Sud 30 %.
- Regiunea viticola Trento Alto-Adige, Italia
- Randament: 45 hl/Hectar.
Vin monovarietal: 100% Gewürztraminer.
Vinificatie
- Dupa recoltare, strugurii sunt livrati in containere mici si presati usor dupa o perioada scurta de macerare.
- Fermentarea are loc lent, la o temperatura controlata de 18°C in rezervoare mici din otel inoxidabil.
- Limpezirea mustului are loc prin sedimentarea naturala a particulelor.
- Nussbaumer se matureaza in rezervoare mici de otel, pe drojdii, pana la sfarsitul lunii August.
- Dupa imbuteliere, se odihneste in sticla inca 3 luni.
- Zahar rezidual: <9 g/l.
- Aciditate totala: 4,9 g/l.
- Potential de invechire: 10-20 ani.
„Singurii Gewürztraminers care pot concura cu cei din Alsacia sunt cei din Alto Adige, iar dintre acestia, Nussbaumer este cel mai bun.” Jan D’Agata, Decanter, ianuarie 2015.