Descriere Cantina TRAMIN TROY 2019 Alto Adige DOC in Cutie de Lemn
Troy este un Chardonnay de selectie monumental, demn de invechire, provenit de pe versantii cei mai inalti din regiunea Tramin / Alto Adige.
"Troia” semnifica „calea”. Acest nume simbolizeaza calatoria pe care a parcurs-o Cantina Tramin prin multi ani de cercetare si experimentare. O calatorie care i-a determinat sa studieze cu atentie fiecare detaliu al Chardonnay, un soi nobil de struguri din care sunt facute unele dintre cele mai bune vinuri albe din lume.
- Vinul este galben auriu intens;
- Nuante delicate florale si citrice, fructe tropicale, musetel si menta,
- Cu o nota fina de migdale si alune prajite;
- Foarte elegant, arata caracterul sau alpin:
- Note exotice coapte de mango, banana si pepene galben Galia,
- Tonuri subtile de alune pe un fundal de prospetime incredibila si mineralitate sarata.
- Finalul este lung si suculent, cu o coloana minerala vie.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata / Alto Adige / Sudtirol DOC.
- Podgoriile situate la altitudini cuprinse intre 500 – 550 m.
- Orientare Sud-Est.
- Sol pietris calcaros cu lut.
Climatul este caracterizat de interactiuni extreme intre zilele insorite, influentate de clima mediteraneana, si noptile racoroase, marcate de vanturile reci venite dinspre muntii din jur.
- Regiunea viticola Trento Alto-Adige, Italia.
- Varsta medie a vitei de vie: 25 ani.
- Randament: 38 hl/Hectar.
Monosepaj Chardonnay.
Vinificatie
- In timpul recoltarii manuale, fiecare strugure este verificat pentru calitate.
- Strugurii se livreaza in containere mici si sunt presati fara a fi zdrobiti.
- Atat fermentatia alcoolica, cat si cea malolactica au loc in butoaie de Bordeaux.
- Dupa 11 luni pe drojdii fine, vinul este transferat in rezervoare de otel inoxidabil pentru inca 22 de luni de invechire sur lie.
- In final, mustul se limpezeste in mod natural prin sedimentarea particulelor in suspensie.
- Zahar rezidual: < 2 g/l.
- Aciditate totala: 6,1 g/l.
- Productie: 6.800 sticle de 0.75 l si 200 de magnum.
Fereastra optima de consum / potential de invechire: peste 20 de ani.