Descriere CARASSIA BLANC de BLANCS Brut NV
CARASSIA BLANC de BLANCS este un vin spumant alb de calitate obtinut prin metoda traditionala.
- Vinul are o culoare galben pai eleganta, mousse fin si note autolitice pronuntate.
- Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinss de 22 de luni de maturare in sticla.
- Notele elegante de briosa, drojdie si cremozitatea vinului se combina si se completeaza cu prospetimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, pere, mere si piersici.
- Perlajul fin si persistent invaluie palatul si dau eleganta vinului nu doar vizual ci si prin textura fina care le ofera.
- Postgust persistent cu note de fructe si flori albe.
- Structura armonioasa, echilibru perfect intre prospetime si maturitate.
Origine
- Nord-vestul Transilvaniei, regiunea viticola Crisana, Podgoria Simleul Silvaniei, sat Carastelec.
- Sol: argila, mica.
- Expunere: sudica, orientare deal-vale.
- Densitate: 6250 plante/ha.
- Sistem de conducere: Guyot semiinalta.
Numele Carassia si vinul in sine exprima unicitatea locului de origine: satul Carastelec, si subliniaza importanta si valoarea adaugata a terroir-ului in producerea vinului. Simbolul Carassia este construita din cinci inimi impletite care alcatuiesc o stea, reprezentand cele cinci principii pe care se bazeaza filozofia de vinificatie a cramei:
- terroir-ul,
- soiurile de struguri,
- tehnologia,
- timpul, adica maturarea lunga in sticla
- si atentia la detalii pentru a obtine o calitate superioara,
Aceasta din urma fiind simbolizata cu steaua din centrul siglei.
Vinificare
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala, champenoise, adica prin maturare in sticla, in cazul spumantelor BLANC de BLANCS prin maturare indelungata de minim 22 luni. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Assemblage 100% Chardonnay, din care 21% vinuri din rezerva.
- Recoltat manual la maturitate tehnologica, 170-180 gr/l zahar.
- Jumatatea strugurilor au fost presati cu ciorchine intregi iar cealalta jumatate dezbroboniti.
- Prima fermentatie alcoolica realizata in rezervoare de inox la temperatura controlata.
- Tirajat si imbuteliat in 2020.
- Maturat in sticla 22 luni la temperatura de 15 °C.
- Degorjat in 2022.
- Dosage: 10 gr/l.
- Aciditate: 7,35 gr/l.
Medalii/ Recunoastere
- BEST IN CLASS Romanian Magnum - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021 si 2023.
- BEST IN CLASS Romanian Blanc de Blancs - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
- GOLD - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
- GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
- GOLD - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
- BEST in CLASS - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017