Descriere CARASSIA BLANC de BLANCS NV Magnum
CARASSIA BLANC de BLANCS NV in format Magnum, de 1.5 litri, este un vin spumant alb de calitate obtinut prin metoda traditionala.
- Vinul are o culoare galben pai eleganta, mousse fin si note autolitice pronuntate.
- Nas bogat, cu arome de briosa si fructe galbene coapte,
- Gust proaspat de citrice, fructe tropicale, acompaniat de mousse fin care da eleganta si complexitate vinului.
- Postgust lung, structura armonioasa,
- Echilibru perfect intre prospetime si maturitate datorita timpului indelungat petrecut pe drojdie in sticle format magnum.
Origine
- Nord-vestul Transilvaniei, regiunea viticola Crisana, Podgoria Simleul Silvaniei, sat Carastelec.
- Sol: argila, mica.
- Expunere: sudica, orientare deal-vale.
- Densitate: 6250 plante/ha.
- Sistem de conducere: Guyot semiinalta.
Varietal: 100% Chardonnay din recolta anului 2018.
Numele Carassia si vinul in sine exprima unicitatea locului de origine: satul Carastelec, si subliniaza importanta si valoarea adaugata a terroir-ului in producerea vinului. Simbolul Carassia este construita din cinci inimi impletite care alcatuiesc o stea, reprezentand cele cinci principii pe care se bazeaza filozofia de vinificatie a cramei:
- terroir-ul,
- soiurile de struguri,
- tehnologia,
- timpul, adica maturarea lunga in sticla
- si atentia la detalii pentru a obtine o calitate superioara,
Aceasta din urma fiind simbolizata cu steaua din centrul siglei.
Vinificare
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala, champenoise, adica prin maturare in sticla, in cazul spumantelor BLANC de BLANCS prin maturare indelungata de minim 22 - 36 de luni.
Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
- Recoltat manual la maturitate tehnologica, 170-180 gr/l zahar.
- Prima fermentatie alcoolica realizata in rezervoare de inox la temperatura controlata.
- Tirajat si imbuteliat in 2019.
- Maturat in sticla magnum 36 luni la temperatura de 15 °C.
- Data degorjarii: 2022.
- Dosage: 10 gr/l.
- Aciditate: 6,83 gr/l.
Medalii/ Recunoastere
- BEST IN CLASS Romanian Magnum - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021 si 2023.
- BEST IN CLASS Romanian Blanc de Blancs - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
- GOLD - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
- GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
- GOLD - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
- BEST in CLASS - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
- SILVER - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017