Descriere CARASSIA Classic BRUT NV MAGNUM
CARASSIA Classic Brut MAGNUM este un vin spumant alb de calitate obtinut prin metoda traditionala.
- Culoare galben deschisa, straluceste elegant prin perlajul fin si persistent al vinului.
- Aromele de citrice si fructe de vara, piersici, mere, pere verzi se imbina cu notele de ierburi fine si cele de autoliza, coaja de paine, maia.
- Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Consistenta si efervescenta persistenta dau personalitate si noblete acestui vin, iar dozajul minim adaugat inainte de dopuirea finala lasa aromele fine sa straluceasca.
Assemblage: 65% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 17% Meunier.
Origine
- Nord-vestul Transilvaniei, regiunea viticola Crisana, Podgoria Simleul Silvaniei, sat Carastelec.
- Sol: argila, mica.
- Expunere: sudica, orientare deal-vale.
- Densitate: 6250 plante/ha.
- Sistem de conducere: Guyot semiinalta.
Numele Carassia si vinul in sine exprima unicitatea locului de origine: satul Carastelec, si subliniaza importanta si valoarea adaugata a terroir-ului in producerea vinului. Simbolul Carassia este construita din cinci inimi impletite care alcatuiesc o stea, reprezentand cele cinci principii pe care se bazeaza filozofia de vinificatie a cramei:
- terroir-ul,
- soiurile de struguri,
- tehnologia,
- timpul, adica maturarea lunga in sticla
- si atentia la detalii pentru a obtine o calitate superioara,
Aceasta din urma fiind simbolizata cu steaua din centrul siglei.
Vinificare
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala, champenoise, adica prin maturare in sticla, in cazul spumantelor CARASSIA prin maturare indelungata de minim 20 de luni, folosind soiuri traditionale.
Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
- Recoltare manuala la maturitate tehnologica, 170-180 gr/l zahar.
- Prima fermentatie alcoolica realizata in rezervoare de otel inoxidabil la temperatura controlata.
- Tirajat si imbuteliat in martie 2019.
- Maturat in sticla 36 luni la temperatura de 15 °C.
- Data degorjarii: 2022.
- Dosage: 8 gr/l.
- Aciditate: 6,45 gr/l.
Medalii/ Recunoastere
Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC Londra):
- 2023 - BEST IN CLASS in Class pentru cel mai bun spumant brut non-vintage romanesc.
- 2021 - BEST IN CLASS Romanian NV Brut.
- 2021 - GOLD MEDAL.
- 2019 - NATIONAL CHAMPION.
- 2019 - BEST IN CLASS Romanian NV Brut.
- 2019 BEST IN CLASS Romanian Magnum.