Carastelec VINCA Sophia 2020 Chardonnay Barrique

Carastelec VINCA Sophia 2020 Chardonnay Barrique
Carastelec VINCA Sophia 2020 Chardonnay Barrique
Carastelec VINCA Sophia 2020 Chardonnay Barrique
44 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2020
Culoare: Alb
Gust: Sec
Tara de origine: Romania
Volum: 750 ml
Alcool: 13.5%
Soi: Chardonnay
Logo Carastelec Carastelec

Crisana

21 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Carastelec VINCA Sophia 2020 Chardonnay Barrique

Este un vin de un auriu deschis, incoronat cu buchetul plin de citrice, mere, pere, flori de camp si arome de butoaie de stejar. Savoarea de lamaie, mere galbene si pere combinate gratios cu note de nuci si vanilie ne povesteste despre maturarea in butoaie de stejar pe levuri (sur lie) si de battonage.

Vinca Sophia este un Chardonnay complex, cu multiple straturi de arome de fructe coapte, textura unctuoasa cu note subtile de nuci de la conversia malolactica si de la maturarea pe drojdii fine timp de 8 luni.

Origine

VINCA este brandul Cramei Carastelec dedicat vinurilor linistite. Simbolul ales este floarea stilizata a saschiului, sau in latina Vinca Minor. Etimologia cuvantului provine de la cuvantul vincere, care inseamna a învinge. Vinca invinge iarna, cu frunzele ei vivace, si da culoare primaverii, simbolizand invierea naturii, a viei.

Vinurile VINCA sunt vinuri linistite, monovarietale, sunt maturate cel putin o jumatate de an in butoaie de stejar mici (225 litri) si in butoaie de stejar de 500 litri. Sunt vinuri complexe, elegante, care combina abundenta aromelor din boabele de struguri atent ingrijite, finetea si rafinamentul aromelor sustrase din butoaiele de stejar.

Vinurile din gama Vinca poarta numele personajelor importante din istoria satului Carastelec, astfel VINCA Sophia este un vin creat in onoarea principesei Transilvaniei Sophia Bathory, care in anul 1650 a donat paduri si vii bisericii din Carastelec, scrisoarea ei de donatie fiind prima documentare scrisa a prezentei viticulturii in sat.

Vinificare

Temperatura de servire recomandata: 10-12 °C

Asocieri gastronomice

Carne de pasare gatita lent, sau cu sos pe baza de unt, chicken pie, peste, paste cu ciuperci si/sau sos alb, risotto, brie, branza nematurata.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile