Descriere CARMES de RIEUSSEC Blanc 2019 AOC Sauternes - 375 ml -
Al doilea vin al Château Rieussec, un Sautern de valoare foarte buna, de o calitate impresionanta raportata la pretul acestuia.
-
- Nas intens, cu o complexitate aromatica frumoasa.
- Note moi, usor mentate promit un echilibru bun.
- La aerare se dezvolta note de tarta cu rubarba si o nota de caise uscate.
- Gustul este bine echilibrat, cu prospetimea vinului subliniata de o aciditate placuta.
- Resimtim note de smochine uscate insotite din nou de caise uscate.
- Notele de stejar subtil prajite contribuie la rotunjimea si netezimea vinului.
- O mineralitate proaspata insoteste vinul pe toata lungimea sa.
Corpolent, foarte dulce si stralucitor. Aproape in intregime Sémillon, acest vin este bogat, dar nu greu. Lejeritatea vine cu aciditatea surprinzator de intensa care echilibreaza aromele bogate de caise si miere.
Origine
- Appellation d`Origine Contrôlée / AOC Sauternes.
- Franta / Bordeaux mal stang / Sauternes.
Château Rieussec se afla la granita dintre Fargues si Sauternes, marginit de Château d`Yquem la vest. Rieussec este una dintre cele mai mari proprietati din Sauternes si Barsac, acoperind 93 de hectare de pietris asezat pe soluri nisipoase-argiloase.
Al doilea vin de la Château Rieussec este selectat dupa aceleasi standarde ca si primul vin. Caracterul sau dezvaluie in mod constant o gama aromatica frumoasa dominata de arome de fructe exotice, caise si miere. Numele lui Carmes de Rieussec este o referire la calugarii carmeliti din Langon, care detineau mosia Rieussec in secolul al XVIII-lea.
Cupaj 84% Semillon, 12% Sauvignon Blanc si 4% Muscadelle.
Vinificare
- Strugurii sunt presati individual in prese pneumatice mici imediat ce ajung la crama.
- Strugurii din fiecare parcela sunt presati si fermentati separat.
- Dupa decantare, musturile sunt transferate in butoaie noi pentru fermentare.
- La sfarsitul fermentatiei, vinurile se tin pe drojdie cu batonaj regulat pana la jumatatea lunii decembrie.
- Dupa o perioada de odihna, vinurile sunt cupajate inainte de a fi returnate in butoaie pentru a invechi timp de aproximativ 12 luni.
- pH : 3.66,
- Aciditate totala: 3.80 g/l,
- Zahar rezidual: 91 g/l.
- Productie medie anuala: ~ 6.000 de cutii.