Descriere Cava MONTESQUIUS 1918 Esencia Gran Reserva BRUT NATURE 2016
Un cava realizat din soiurile tipice ale regiunii Penedès, care provine in mare parte din vita de vie veche de peste 50 de ani, maturat timp de minimum 6 ani pe drojdii intr-o pivnita subterana cu temperatura controlata, in conditii optime.
- Galben pal expresiv, cu nuante verzui, bule mici care se ridica in pahar constant.
- Nas elegant si aromatic, cu note balsamice si de dafin si un fundal de alune prajite.
- In palat este curat si cu personalitate proprie.
- Perlaj fin si bine integrat, cu un nivel viu de aciditate si un echilibru final bun si intens.
Este un Cava Brut Nature matur, aromat si intens.
Origine
- Denominación de Origen / DO Cava, Penedes, Catalunia, Spania.
- Xarel·lo provine din podgoria Cuquet, plantata intre 1950 si 1955;
- Macabeo din podgoria La Marcera, plantata intre 1958 si 1963;
- Parellada si Chardonnay din podgoria Ventura, vita de vie plantata in 1990.
Soluri calcaroase din regiunea Penedès de Jos, zona L’Arboç, terroir mediteranean Cava in cea mai pura forma.
Cupaj Xarel·lo 61% - Macabeo 29% - Parellada 5% - Chardonnay 5%.
Vinificatie
- Recoltat manual in cutii mici, obtinandu-se mustul prin extractie la presiune foarte joasa in ziua recoltarii.
- Chardonnay fermentat in butoaie de stejar la a treia umplere.
- Spumant Cava, vinificat conform metodei traditionale, cu a doua fermentatie in sticla.
- Brut Nature - complet sec, fara adaos de zahar / fara dozaj.
- Maturat pe drojdie timp de minim 6 ani si 3 luni.