Descriere CECILIA BERETTA Amarone della Valpolicella DOCG 2019
Amarone este un vin nobil, produs din cele mai bune ciorchini de pe dealurile Valpolicella care se recolteaza manual si se lasa la uscat pe rafturi speciale din lemn timp de 4-5 luni. Rezulta un vin rotund si moale, cu extract abundent si continut ridicat de alcool, care confera o dulceata seducatoare si catifelata.
- Culoarea este rosu granat intens,
- Cu arome de prune, migdale si ciocolata si note usoare de vanilie.
Vin cu structura excelenta, armonios si persistent.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata e Garantita / DOCG Amarone della Valpolicella.
- Podgoriile de pe Dealurile Valpantena.
- Regiunea viticola Veneto / Valpolicella.
- Sol: dealuri argilo - calcaroase.
Cupaj in varietati autohtone de struguri: Corvina 65%, Rondinella 20%, Corvinone 10%, Croatina 5%.
Vinificatie
- Strugurii utilizati in productia vinului sunt culesi manual si pastrati pentru 4-5 luni pentru stafidire, perioada in care pierd pana la 30% din greutatea lor.
- Dupa uscare, strugurii isi maresc concentratia de zahar, la sfarsitul lunii februarie se presara si se lasa la fermentat in jur de 20-25 de zile.
- Dupa presare si decantare, vinul este transferat in baricuri unde are loc fermentatia malolactica.
- Dupa 18 luni, se invechineste in sticla pentru inca 6 luni.
- pH: 3,53
- Aciditate totala: 5,8 g/l
- Zahar rezidual: 5,9 g/l