Descriere CECILIA BERETTA Amarone della Valpolicella DOCG Riserva 2016
Amarone della Valpolicella Classico Terre di Cariano Riserva este vedeta gamei Cecilia Beretta.
Amarone reprezinta un stil de vinificatie aparte realizat din struguri stafiditi - proces denumit appassimento.
- Rosu intens la ochi,
- Se prezinta plin la nas, cu arome de fructe de padure, dulceata de mure si note condimentate care amintesc de cacao si de prajit.
- Bogat in gura, cald si matasos, cu taninuri deja destul de mature si matasoase, bine echilibrat si persistent.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata e Garantita / DOCG Amarone della Valpolicella.
- Podgoriile din San Pietro in Cariano.
- Regiunea viticola Veneto / Valpolicella / San Pietro in Cariano.
- Sol aluvionar cu sedimente calcaroase fine.
Cupaj in varietati autohtone de struguri: Corvina 60%, Rondinella 25%, Corvinone 5%, Croatina 5%, Oseleta 5%.
Vinificatie
- Strugurii utilizati in productia vinului sunt culesi manual si pastrati pentru 3 luni pentru stafidire, perioada in care pierd pana la 30% din greutatea lor.
- Faza de fermentare are loc in recipiente de otel, timp de o luna, la temperaturi controlate.
- Ulterior, 70% din vin se transfera in butoaie de stejar francez si cires italian, restul fiind plasat in tonneaux unde trece prin conversie malolactica.
- Dupa o maturare de ~ 24 de luni in lemn, vinul este depozitat in rezervoare de otel inoxidabil si apoi imbuteliat.
- pH: 3,50
- Aciditate totala: 6,10 g/l
- Zahar rezidual: 10 g/l