Descriere CECILIA BERETTA Bianco di Custoza DOC 2023
Acest cuvée din soiurile Trebbiano, Garnega, Bianca Fernanda si Malvasia este crocant, proaspat si fin.
Cu fructe animate si un joc de arome bine structurat, acest cupaj venetin este lejer, de cursa lunga, dar in acelas timp convingator.
De culoare galben pai, arome delicate de flori si fructe cu note usor aromate, proaspete, armonioase si cu corp mediu.
Origine
- Denominazione di origine controllata / DOC Bianco di Custoza.
- Podgoriile se afla pe colinele de la sud-vest de Verona, regiunea Veneto.
- Pe soluri de origine morenica cu reziduuri de la topirea ghetarului Atesino.
Cupaj Trebbiano Toscano 35%, Garganega 35%, Bianca Fernanda 20%, Malvasia 10%.
Vinificatie
- Struguri recoltati la mijlocul lui septembrie,
- Macerat pe coaja timp de 6-7 ore la o temperatura de 8-10°C, apoi se indeparteaza coaja si se pastreaza peste 12 ore la o temperatura constanta de 8°C pentru limpezire statica.
- Fermentat cu adaugare de drojdii selectate la o temperatura de 16-18°C.
- Maturat in rezervoare de otel inoxidabil pana la imbuteliere.
- pH: 3,20;
- Aciditate totala: 5,50 g/l;
- Zahar rezidual: 5,65 g/l.