Descriere CECILIA BERETTA Freeda Rosé Trevenezie 2022 IGT Veneto
Cecilia Beretta, o nobila influenta si fascinanta a anilor 1700, obisnuia sa primeasca in salonul sau aristocrati si artisti din diverse parti ale Europei. Citindu-i jurnalele, putem deduce ca una dintre persoanele care i-au influentat cel mai mult educatia si i-au stimulat orientarea artistica a fost o verisoara din Europa de Nord, care a locuit in ceea ce este acum Suedia. Numele ei era: Freeda.
- In acest Rose Corvina intalneste prospetimea aromatica a Sauvignon Blanc si caracterul rotund picant al lui Carménère.
- Freeda este o combinatie perfecta de arome fructate si picante cu o mineralitate si prospetime puternice.
- Finalul vinului va fi lung si armonios.
Origine
- Indicazione geografica tipica / IGT Veneto.
- Podgoriile se afla in zona de sud a Lacului Garda.
- Sol calcaros-argilos.
Cupaj: Corvina 60%, Sauvignon Blanc 30%, Carménère 10%.
Vinificatie
- Dupa recoltare manuala strugurii sunt presati impreuna.
- Contactul cu cojile strugurilor rosii creeaza culoarea moale si eleganta de somon, cunoscuta din punct de vedere tehnic drept „coaja de ceapa”.
- Fermentatia alcoolica are loc dupa decantare statica timp de 24 de ore la rece.
- Drojdiile selectate sunt folosite pentru a induce fermentatia in rezervoare de otel la o temperatura controlata de 13-14 °C timp de aproximativ 20 de zile.
- Vinul ramane apoi pe drojdie timp de o luna inainte de a fi imbuteliat.
- pH: 3,04
- Aciditate totala: 5,50 g/l
- Zahar rezidual: 3,42 g/l