Descriere CECILIA BERETTA Ripasso 2021 DOC Valpolicella Superiore
Prin Cecilia Beretta, Famiglia Pasqua isi propune sa recapete forta si personalitatea vinurilor traditionale din zonele Valpolicella si Soave, acestea fiind produsele pretioase ale unei istorii si culturi unice si originale.
- De culoare rosie intensa,
- Nas larg, cu arome puternice de cirese, afine si coacaze urmate de note de lemn dulce si note prajite.
- Bogat, cald si moale la palat, cu taninuri „de ciocolata”, bine echilibrat si persistent.
Origine
Cupaj din soiuri autohtone: Corvina ~ 60%, Rondinella ~ 20%, Corvinone ~ 10%, Negrara ~ 10%.
Vinificatie
- Strugurii sunt selectati dupa recoltate.
- Macerare pe coji timp de 15 zile, cu remontari repetate,
- Fermentare la o temperatura controlata de 24-25° C.
- Vinul este tinut la odihna in rezervoare de otel inoxidabil pana in februarie,
- Apoi este asezat pe cojile ramase dupa vinificarea vinului Amarone.
- Aceasta fermentatie sporeste structura si aroma vinului.
- Ulterior vinul este transferat in baricuri de diferite capacitati pentru o maturare de 12 luni,
- In faza finala se realizeaza cumpajul si se lasa pentru invechire in sticla pentru inca 6 luni.
- pH: 3,30
- Aciditate totala: 5,80 g/l
- Zahar rezidual: 8,90 g/l