Cecilia Beretta, Italia

Cecilia Beretta

Cecilia Beretta este una dintre cramele de succes din nordul Italiei. Aceasta se afla in Veneto, una dintre regiunile viticole din Italia cu cea mai mare productie de vin. De aici provin nenumarate vinuri de renume international a caror origini s-au pierdut in istorie. Cecilia Beretta este una dintre cramele aflate chiar in sanul acestei traditii indelungate, in una dintre zonele viticole de renume: Valpolicella. 

Scurt istoric al Cramei Cecilia Beretta

Cramele Cecilia Beretta au fost fondate in 1980. Locul in care a inceput povestea faimosului producator este la est de micul sat Valpolicella. Denumirea cramei se inspira din numele cunoscutului agronom si poet al secolului XVII, Contele Giuseppe Beretta. Acesta a construit splendida vila din Mizzole situata chiar in inima podgoriei Cecilia Beretta.   

Inca din anii 40, podgoria era detinuta si utilizata de catre o familie de viticultori localnici, Pasqua.

Acestia au produs vinuri de calitate conform cu standardele vremii. Lucrurile s-au schimbat insa in anii 80.

Pe atunci, competitia in randul viticultorilor a devenit una destul de acerba, iar producatorii italieni nu mai concurau doar intre ei, ci si cu diverse crame emergente din alte tari, inclusiv din lumea noua. Acolo, si nu numai, se demarase deja productia vinului cu mijloace tehnologice moderne. Acest lucru a schimbat fundamental perspectiva si pentru viticultorii italieni care au simtit nevoia sa tina pasul cu vremurile schimbatoare.  

Astfel, si viticultorii din familia Pasqua au simtit acest imbold al modernitatii, fapt care a dus la nasterea cramei Cecilia Beretta.

Din moment ce vinurile produse de Pasqua aveau deja o pozitie consolidata pe piata europeana, familia si-a permis sa investeasca sume semnificative in modernizarea tehnologica a cramei.  

De la bun inceput, deviza acestei crame a fost aceea de a produce vinuri de inalta calitate. Pana in 1990, terenul experimental pe care se desfasura activitatea Cecilia Beretta a fost utilizat si ca centru de cercetare al facultatii de agricultura al universitatii locale. 

In ziua de azi, scopul principal al cramei este acela de a produce vin de calitate exceptionala din soiurile de struguri indigene Valpolicella si Soave.

Totodata, crama isi propune sa redescopere valoarea si caracterul vinurilor traditionale de tip Valpolicella si Soave  care au fost dintotdeauna rezultatul pretios al unui teritoriu si istorii unice si originale.

Prezentul - tranzitia la viticultura organiza

Deoarece producatorul se afla in permanenta in cautarea unor standarde de calitate mai inalte, in perioada actuala, Cecilia Beretta se afla in proces de tranzitie spre viticultura organica. In prezent (2020), crama asteapta sa primeasca certificatele necesare care sa ateste statusul sau de viticultor organic. 

Activitatea cramei se concentreaza pe productia unei selectii limitate de vinuri de calitate superioara realizate cu deplin respect fata de traditie, dar si deschidere catre inovatie.

Anual, Cecilia Beretta produce in jur de 200.000 de sticle de vin. 

Podgoriile Cecilia Beretta se intind pe o suprafata de 50 de hectare, in zona Valpolicella, pe un teren cu sol vulcanic, la altituni de-a lungul colinelor care inconjoara Soave.

O alta caracteristica a solului care contribuie la cresterea cu succes a vitei de vie este aspectul lui calcaros.

Soiurile de struguri cultivate sunt:

  • Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara, Molinara, Trebbiano di Lugana,
  • Glera si Raboso in Prosecco, respectiv Prosecco Rose,
  • Merlot, Carménère, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio dintre soiurile internationale.

 

https://www.ceciliaberetta.it/ 

Regiune: Veneto, Italia

Cecilia Beretta - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Cecilia Beretta

Cecilia Beretta, Italia - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi Cecilia Beretta, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Cecilia Beretta

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile