CELLER CREDO, Spania

CELLER CREDO

Celler Credo este un proiect al cramei spaniole Recaredo, una dintre cramele de renume care produc vinuri in teritoriul Corpinnat, in zona viticola istorica Penedès.

Scopul proiectului este acela de a valorifica agricultura biodinamica.

Vinurile Celler Credo au la baza soiul de struguri autohton Xarel-lo. Acestea sunt produse cu mare atentie si respect fata de terroir-ul deosebit al zonei si mediul inconjurator. Afla cum sunt realizate vinurile Celler Credo si ce le caracterizeaza. 

Terroir-ul 

Varietatea de struguri mediteraneeana Xarel-lo este laitmotivul proiectului Celler Credo care se desfasoara pe domeniul viticol La Pedra Blanca.

  • Solurile de aici contin o cantitate moderata de calcar si un mic procentaj de pietris.
  • Cele mai vechi vite de vie de pe aceste podgorii au fost plantate in 1952.
  • Terenul pe care se situeaza vitele de vie are o altitudine de 185, pana la 200 de metri.
  • Ph-ul sau este intre 7,2 (neutru) si 8.2 (alcalin). 

Metodele de vinificatie

Proiectul Celler Credo a fost demarat in 1991 cu un obiectiv clar; conducerea cramei Recaredo a vrut sa experimenteze cultivarea vitelor de vie autohtone in baza principiilor biodinamice. Aceste practici se bazeaza pe metode naturale de cultivare si ingrjire a vitei de vie in concordanta cu trasaturile terenului si in perfecta armonie cu mediul inconjurator. Crama se mandreste cu  aceasta decizie, fiind unul dintre promotorii viticulturii biodinamice din zona. 

In baza viziunii biodinamice care aduce viticultorul mai aproape de natura, vinurile Celler Credo sunt produse folosind tehnici vechi transmise din generatie in generatie. Astfel, strugurii sunt pusi la macerat cu tot cu coji si nu se adauga sulfiti. 

Nu se folosesc fertilizatori chimici, pesticide sau erbicide pentru a proteja vitele de vie.

Singurele tratamente aplicate sunt naturale. De exemplu, se folosesc plante medicinale pentru a controla prezenta agentilor patogeni si a intari rezistenta vitelor de vie.

Intre vitele de vie, alte plante sunt lasate sa creasca in mod spontan. Acest lucru regularizeaza retentia si drenajul apei si imbunatateste calitatea solului. Strugurii se cultiva ca pe vremuri, fara a interveni in procesul natural de dezvoltare al acestora, lucru care necesita un echilibru in ecosistem.

Vinurile Celler Credo sunt produsul unor vite de vie cultivate in armonie cu restul plantelor, insectelor si vietuitoarelor alaturi de care impart ecosistemul, fiecare specie avand propriul sau loc si rol.

In acest mediu nealterat, enologul si echipa Celler Credo exploateaza potentialul pur al strugurilor Xarel-lo.

Acestia reprezinta „credo” sau crezul echipei, motivatia lor fiind aceea de a crea un vin original, lipsit de oricare adaugiri sau imbunatatiri artificiale. Totodata, ei vor si reusesc sa faca din acest vin pur o expresie autentica a terroir-ului zonei.  

Vinurile Celler Credo 

Vinurile Celler Credo sunt cunoscute drept vinurile terroir ale cramei Recaredo. Crama produce mai multe vinuri albe cu personalitate si trasaturi deosebite sub marca Celler Credo. Cateva exemple includ: 

Miranius

  • Miranius este un vin  vibrant care are un bun potential de invechire in sticle.
  • Vinul da dovada de o buna aciditate si un caracter proaspat.
  • Acest vin organic obtinut exclusiv din strugur Xarel-lo are un volum de alcool de 11% si zahar rezidual in proportie de 0,3 g/l.

Miranius poate contine sedimente datorita metodelor naturale utilizate in productia sa.

  • Vinul are o culoare clara si stralucitoare.
  • Notele fructate sunt intense, iar gustul este unul proaspat, echilibrat, cu o aciditate foarte buna si un final lung. 

Aloers

Aloers este tot un vin 100% Xarel-lo cu o productie medie de 3.000 de sticle pe an. Vinul are un continut de alcool de 12% si zahar rezidual in proportie de 0,3 g/l.

Acest vin ofera o expresie proaspata a strugurilor Xarel-lo, este vivace si invecheste bine in sticla. Vinul fermenteaza cu ajutorul drojdiilor autohtone provenite din vitele de vie ale cramei.

  • Culoarea sa este un galben asemanator paiului, cu reflexe verzui.
  • Parfumul vinului este unul intens cu note de fructe citrice si de ierburi.
  • O usoara salinitate se simte in fundal.
  • La gust, Aloers este proaspat, cremos, cu o aciditate buna, elegant si bine structurat. 

Can Credo

Can Credo se obtine din struguri Xarel-lo lasati la mcerat impreuna cu cojile. Procesul de presare este indelungat pentru a obtine cel mai bun must care este apoi lasat sa fermenteze cu drojdii autohtone.

  • Culoarea acestui vin cristalin este un galben pal cu reflexii verzui.
  • Parfumul sau are o intensitate medie.

Can Credo e delicat, mineral, cu note evidente de fructe albe si fructe citrice.

  • In palat, vinul se simte elegant, fin, echilibrat, cu un final lung, bine structurat si cu o aciditate excelenta.
  • Acesta are un final mineral si note vagi de prajit. 

Capficat 

Capficat are un continut de alcool de 11% si 0,4 g/l zahar rezidual. Vinul nu contine decat sulfitii produsi in mod natural de drojdii. Fermentatia mustului are loc in butoaie de stejar unde vinul petrece aproximativ o luna si jumatate.

  • La nivel olfactiv, Capficat prezinta note de lamaie, caise, flori albe si condimente.
  • La gust, vinul se simte pur, transparent, cu nuante minerale, o prospetime si complexitate foarte bune.
  • Finalul este si el foarte bun, lung, cu note florale si minerale. 

https://www.cellercredo.cat/cellercredo_en.html 

Regiune: Penedes, Spania

CELLER CREDO - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Celler Credo

CELLER CREDO, Spania - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi CELLER CREDO, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu CELLER CREDO

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile