Descriere Champagne BARONS de ROTHSCHILD Rose MINI
Champagne BARONS de ROTHSCHILD Rose reprezinta indrazneala stilului Casei, casatoria exceptionala a Chardonnay cu o nota de vin rosu. Fidel semnaturii Chardonnay a lui Barons de Rothschild, procesul de productie original folosit pentru aceasta sampanie este mai presus de toate cel al unui mare „Blanc de Blancs Rosé”.
- Nuanta roz pal cu note somon si bule fine,
- Chardonnay domina buchetul cu o mineralitate minunata si arome de fructe proaspete, citrice si flori albe.
- Odata ce vinul se deschide, cateva note de zmeura, petale de trandafir si capsuni salbatice dezvaluie prezenta subtila a Pinot Noir.
- Vinul este proaspat la gust, cu un atac precis, dezvaluind o textura matasoasa si note acidulate de lamaie si alte citrice.
- Notele de fructe rosii, mure si coacaze, incep sa apara, dezvaluind un vin crocant, cu un final fabulos de lung si mineral.
Origine
- Appellation d`Origine Controlée / AOC Comité Champagne.
- Podgorii: 100% Grand & Premier Cru:
- Chardonnay: Côte des Blancs, in principal din Avize, Oger, Le Mesnil-sur-Oger.
- Pinot Noir: Verzenay.
Cupaj 94% Chardonnay cu 6% vin rosu Pinot Noir.
In 2003, cel mai faimos nume din industria vinului si-a indreptat atentia catre Champagne, fondand Champagne Barons de Rothschild. Cei trei veri Rothschild, Baron Benjamin, Baron Eric si Baroness Philippine s-au unit cu o singura ambitie: sa imbine cele mai bune terroir-uri cu know-how-ul lor si, in sfarsit, sa adauge Champagne in portofoliul imens de vinuri al familiei Rothschild.
Casa a reusit sa obtina contracte, intr-un timp foarte scurt, pentru o impresionanta cantitate de podgorii, mai exact 72 de hectare de vie, 50% evaluate Grand Cru in Le Mesnil-sur-Oger si Premier Cru in Vertus.
Avand crama si majoritatea podgoriilor situate in Côte des Blancs, stilul casei este axat pe Chardonnay.
Vinificatie
- Utilizarea exclusiva a mustului din prima presare,
- Fermentat in cuve mici din otel inoxidabil (25-60 hl) la temperatura controlata,
- Conversie malolactica efectuata,
- Vinul de baza maturat pe drojdie fine timp de 6 - 7 luni,
- Pinot Noir vinificat ca si vin rosu in cuva dedicata,
- Se folosesc 40% vinuri de rezerva, majoritatea sunt pastrate in réserve perpétuelle (sistem solera),
- Maturat pe drojdie: 2.5 ani,
- Dozage: 6 g/l.
Perioada optima de consum: acum + 5 ani