Descriere CHARLES HEIDSIECK Blanc de Blancs - 3L - JEROBOAM in Cutie de Lemn
Charles Heidsieck a fost una dintre primele case de sampanie care si-a demonstrat pasiunea pentru Chardonnay, producand un Blanc de Blancs pentru prima data dinn recolta sa din 1949. Exista, de asemenea, dovezi ca Maison a produs niste mono-crus din Côte des Blancs inca din 1906 ...
Prin acest cuvée, relansat in 2018, se reunesc doua dintre domeniile de expertiza ale Casei:
- productia de vinuri albe grozave
- si arta de a cupaja o selectie larga de vinuri din diferiti ani, dar si cu diferite caracteristici de terroir.
Provocarea considerabila este aceea de indulmeca contrariile in asa fel incat sa coexiste:
- tensiunea si prospetimea chardonnay-urilor tinere, pe de o parte,
- si caracterul matasos „Charles” pe de alta parte.
Note de degustare
- In pahar, aurul cristal pal reflecta gustul sampaniei fine.
- In nas, aromele de fructe albe cu samburi se intalnesc cu citrice confiate.
- Alterneaza piersicile albe si teiul copt la soare.
- Caprifoiul si alunele proaspete deschid calea aromelor de mandarine si lamaie.
- Gustul dezvaluie apoi plinatatea aromelor armonioase.
- Tipic pentru „Charles”: prospetimea si dulceața alterneaza.
- Deschiderea este pura si domoale.
- Finisajul armonios este surprinzator de mineral si putin sarat.
Origine
- Appellation d`Origine Controlée / AOC Comité Champagne
- Regiune: France / Champagne / Montagne de Reims
- Podgorii: 100% Grand & Premier Cru
- Satele Côte des Blancs Oger si Vertus
- Montagne de Reims satele Villers-Marmery, Trépail si Vaudemange
- Aube: satul Montgueux
- Soiuri de struguri: 100% Chardonnay
Blanc de Blancs este un spumant varietal - 100% Chardonnay, dar in acelas timp rezultatul unui amestec foarte selectiv din Côte des Blancs, este compusa din 10 crusuri de Chardonnay, cei mai cautati struguri din regiune.
Vinificare
- Pentru acest cuvée se foloseste doar sucul de la prima presare.
- Vinurile beneficiaza de o maturare lenta pe drojdii, si extinsa, de 3 pana la 4 ani, cu mult peste normele regiunii.
- Se foloseste 20% vinuri de rezerva.
- Maturare pe drojdie: 4 ani.
- Dozaj: 10 g/l
Perioada optima de consum: 2025 - 2030.