Devino membru
Charles Heidsieck
Champagne
25 produsePentru a sarbatori bicentenarul nasterii lui Charles-Camille Heidsieck, casa de sampanie a reinviat mult iubita imbuteliere Champagne Charlie.
De data aceasta, este un cupaj multi-vintage.
Bazata pe editia anului 2016, contine 80% vinuri de rezerva de aproape doua decenii si 20% Aÿ Grand Cru Pinot Noir din recolta anului 2016. Amestecul final 52% Chardonnay si 48% Pinot Noir dateaza din 1998. Champagne Charlie este acum planificat sa fie facut la fiecare cativa ani.
Acest vin se bazeaza pe bogatia sa magnifica de vinuri de rezerva. Exista deja o expresie ridicata la eliberare, un nas super complex cu vanilie, zahar ars, caramel si lemn dulce care intalnesc mandarina, ananas, caise uscate si miere.
Caracterul somptuos de dulce continua pe palatul linistitor de moale, revarsand bogatia vinului de rezerva. Aici, 52% Chardonnay si 48% Pinot Noir din 1998 se imbina armonios in ceva cu textura luxoasa. Perfect echilibrat de dozajul sau de 7 g/l.
Editie limitata de doar 5.500 de butelii.
Cupaj: 52% Chardonnay, 48% Pinot Noir de la Aÿ, datand incepand din 1998.
Dintre cele trei case de sampanie numite Heidsieck - toate provenind din familii candva inrudite - Charles este cea mai mica si, probabil, cea mai buna. Infiintata in 1851 de nepotul proprietarului casei Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck insusi a fost originalul „Champagne Charlie”.
In 2011, atat Charles Heidsieck, cat si Piper-Heidsieck au fost cumparate de Grupul EPI, condus de Christopher Descours. Acesta a oferit o finantare semnificativa ambelor case, permitandu-le sa isi dezvolte podgoriile, sa cumpere struguri si sa produca.
Astazi, productia are loc alaturi de compania-sora Piper-Heidsieck intr-o unitate de vinificatie ultramoderna si functionala, la periferia sudica a orasului Reims. Cramele Charles Heidsieck sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si cuprind peste 8 kilometri de tuneluri de creta care leaga intre ele 47 de catedrale subterane numite Crayères, ajungand la 30 de metri inaltime si despre care se crede ca au fost sapate in secolul al III-lea.
Potential de invechire / recomandat a fi consumat in perioada 2024 - 2032.