Château Cheval Blanc 2009 - Saint Emilion Premier Grand Cru Classé A

Château Cheval Blanc 2009 - Saint Emilion Premier Grand Cru Classé A
Château Cheval Blanc 2009 - Saint Emilion Premier Grand Cru Classé A
Château Cheval Blanc 2009 - Saint Emilion Premier Grand Cru Classé A
7500 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2009
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Franta
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
Soi: Cupaj
Logo Château Cheval Blanc Château Cheval Blanc

Bordeaux

2 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Château Cheval Blanc 2009 - Saint Emilion Premier Grand Cru Classé A

Vremea din acest an a fost ideala, cu toti parametrii corespunzatori pentru un vintage grozav care combina concentratia, prospetimea si finetea.

 

Un vin complet si foarte complex, echilibrul remarcabil al Cheval Blanc 2009 ii va permite sa imbatraneasca multi ani.

Origine

Cupaj Bordeaux stil Mal Drept: 42.5% Cabernet Franc, 55.9% Merlot, 1.6 Cabernet Sauvignon.

Proportia diferitelor vinuri: 67% Cheval Blanc, 17% Petit Cheval, 16% Troisieme Vin.

Vinificatie

 

Vintage 2009

Inceputul sezonului de vegetatie / aprilie a fost umed, vara a fost destul de uscata de la mijlocul lunii iulie pana la jumatatea lunii septembrie. Dupa 2 zile de ploaie pe 19 si 20 septembrie, s-a instalat o perioada de vreme uscata si remarcabil de stabila, care a durat pana la sfarsitul lunii octombrie. Temperaturile medii pe tot parcursul ciclului de crestere au fost usor peste medie. Lunile iunie si august au fost destul de calde. Vremea blanda din septembrie a alternat cu nopti remarcabil de racoroase.

Pentru a creste bine, vita de vie are nevoie ca stresul hidric sa se instaleze incet, astfel incat strugurii sa se coaca bine si sa devina concentrati. Au existat perioade cu deficite semnificative de apa in 2009, chiar daca nivelul precipitatiilor pe tot parcursul sezonului de vegetatie a fost mai mare decat media. Temperaturile au fost destul de ridicate (dar nu excesiv), crescand treptat deficitul de apa prin producerea unei transpiratii majore in vita de vie. In plus, pe 10 august a inceput o perioada lunga de seceta, care a durat pana pe 17 septembrie. A existat o cantitate mare de stres hidric de la inceput in parcelele cu pietris, dar acest lucru a aparut mai tarziu si mai moderat si in celelalte tipuri de sol. Acest deficit de apa a redus dimensiunea boabelor si a determinat oprirea timpurie a cresterii vegetative rezultand o coacere timpurie. 

Inmugurirea a avut loc in ultima saptamana din martie pentru Merlot si inceputul lunii aprilie pentru Cabernet Franc. Acest lucru a fost putin mai tarziu decat de obicei. Cu toate acestea, vita de vie a compensat intarzierea pana la momentul infloririi. Véraison a avut loc in prima saptamana a lunii august. Primele parcele de Merlot au fost culese pe 15 septembrie, iar Cabernet Franc a fost recoltat intre 28 septembrie si 7 octombrie.

Vremea variabila de la inceputul sezonului vegetativ a cerut o atentie deosebita pentru a lupta impotriva unui focar de mucegai. Atacul s-a retras cand a venit vremea uscata din iulie. Stresul hidric a incetinit cresterea vegetativa si a limitat dimensiunea strugurilor: doi factori esentiali pentru o recolta grozava. Rarirea ciorchinilor din timpul véraison a ajutat la uniformizarea coacerii. Strugurii au fost culesi in stare buna, aproape perfecta. Vremea frumoasa, foarte stabila in timpul recoltarii (15 septembrie – 7 octombrie) a facut ca fructele din fiecare parcela sa fie la gradul potrivit de coacere, fara urme de putregai cenusiu.

Perioada lunga de seceta din iulie si august a fost importanta in concentrarea strugurilor si a dus, de asemenea, la recolte putin mai mici decat media. Temperaturile blande din august si septembrie au fost foarte propice pentru o buna coacere, in timp ce serile racoroase din septembrie au fost retinute in prospetime si aroma. Combinatia acestor trei factori a dus la o editie grozava. Cand a venit momentul culesului, strugurii erau foarte dulci, cu aciditate scazuta – semn de coacere completa. Continutul de antociani a fost deosebit de ridicat, indicand taninuri superlative si vinuri cu potential mare de invechire.

Randament:

 

Note & Critici

Fereastra de consum / potential de invechire: 2020-2040.

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile