Descriere Château PALMER Margaux 2010
Chateau Palmer 2010 este un vin palpitant care este un adevarat succes al denumirii Margaux. Cupajul este compus din 54% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon si 6% Petit Verdot creand o combinatie incredibil de complexa de arome si arome.
- Culoare violet intens, bogat.
- Nasul este dominat de coacaze negre, prune si condimente cu note de violeta.
- In gura este plin de corp si incredibil de puternic.
- Aromele sale concentrate persista in gust.
Acest vin merita cel putin 10 ani de invechire, dar se poate pastra la pivnita chiar si pana la 50 de ani sau mai mult.
Origine
- Appellation d`origine contrôlée / AOC Margaux.
- Franta / Mal stang Bordeaux / Haut-Médoc / Margaux.
Cupaj rosu in stil mal stang Bordeaux: 54% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot.
- Sol pietros (gravelly), argilo-calcaros.
Vinificatie:
- Se recolteaza in mod traditional, manual in perioada 22/09/2010 - 20/10/2010
- Strugurii au ajuns in crama la temperaturi ceva mai ridicate decat de obicei, astfel recoltele au trebuit sa fie racite pentru a se asigura ca temperaturile de fermentatie sunt bine controlate.
- Bogatia extraordinar aa musturilor a impus o monitorizare constanta pe loturi, pentru a gestiona cu precizie extractiile.
- Aceste eforturi au fost atat incurajate, cat si rasplatite de calitatea foarte inalta a degustarilor zilnice: am ramas uimiti de prospetimea, densitatea si finetea loturilor.
- Acesta este un vintage terroir, in care fiecare parcela isi exprima pe deplin singularitatea si contribuie astfel la imbinari de o foarte mare complexitate.
- Invechitin stejar francez si finat cu albusuri proaspete,
- Vinul petrece 17 luni in butoi, dintre care 20%-25% sunt reinnoite in fiecare an.
- Pentru a se asigura ca aromele de stejar nu domina, butoaiele sunt usor prajite, permitand taninurilor naturale de stejar sa adauge arome subtile, pastrand in acelasi timp grasimea si permitand aromelor de fructe tinere si proaspete sa treaca.
Vintage 2010:
Din punct de vedere calitativ, anul 2010 a beneficiat de o vreme exceptional de favorabila, precum editia 2009.
Dupa inceperea tarzie a sezonului de vegetatie, care a protejat vita de vie de ingheturile de primavara, inmugurirea a avut loc uniform in luna aprilie. Fertilizarea a fost deranjata de o perioada rece si umeda in iunie, care a facut ca inflorirea sa fie foarte extinsa si a dus la o cantitate semnificativa de coulure, reducand sperantele pentru o recolta mare.
Iulie a fost deosebit de calda, eliminand orice eterogenitate a vitei de vie dupa inflorire, iar véraison a avut loc rapid. Aceasta vreme frumoasa a durat fara intrerupere pana la sfarsitul recoltei. Datorita acestui fapt, am putut sa ne luam timpul pentru a culege fiecare parcela la maturitatea optima. Desi gradul alcoolic este foarte mare, ca si in 2009, aciditatea sinonima cu prospetimea si concentratia de tanini sunt mai mari, facand vinuri cu o baza extrem de solida.
Note & Critici
- James Suckling - 98;
- Wine Enthuziast - 97;
- Robert Parker - 98;
- Wine Spectator - 96;
- Vinous - 96;
- Decanter - 98.