Bordeaux Mal Stang
1 produsChâteau Suduiraut, clasificat drept Premier Cru in 1855, este produs din struguri selectati din cele mai bune parcele ale proprietatii. Acest vin este realizat manual in fiecare etapa a elaborarii sale, dezvaluind finete si complexitate remarcabile si o culoare aurie care aminteste de soarele care l-a facut posibil. Odata cu varsta, aurul stralucitor evolueaza spre o culoare chihlimbar inchis.
Cu o durata de viata extinsa, combina puternic si armonios aromele de fructe si florale cu note prajite si confiate.
Mineralitatea care provine din terroir, combinata cu aciditatea intrinseca a anului, evidentiaza aromele si face ca finalul sa fie mai persistent.
Cupaj: 93% Sémillon - 7% Sauvignon Blanc.
Apelatiunea Sauternes se intinde de-a lungul malului stang al raului Garonne, la aproximativ 50 km sud de Bordeaux Umiditatea naturala provenita din raul Ciron ofera conditiile ideale pentru dezvoltarea ciupercilor Bortrytis Cinerea, cunoscute si sub denumirea de putregai nobil.
Château Suduiraut salasluieste pe un teren de 92 de hectare dedicat culturilor de vita-de-vie. Adiacent podgoriilor Château d`Yquem, Château Suduiraut este o mosie ce dateaza din secolul al XVII-lea, gradinile sale fiind proiectate de André Le Nôtre.
2013 a fost un an plin de capcane.
In primul rand au fost peste 500 mm de precipitatii in 6 luni, cu temperaturi racoroase, impiedicand cresterea vitei de vie si generand un risc semnificativ de mucegai. Prin urmare, a trebuit sa se intensifice taierile de vara.
Din pacate, vremea rece a afectat intr-o oarecare masura inflorirea, ceea ce a afectat ulterior recoltele. Din fericire, vremea foarte calda si uscata a inceput de la 1 iulie. Conditiile de vara au fost favorabile pentru coacere, calitatea fructelor ramase fiind exceptionala.
De la inceputul recoltarii s-au constatat concentratii demne de cele mai mari recolte, fiind culese cateva loturi foarte fine pana pe 3 octombrie. Ploaia survenite in urmatoarele zile a oprit lucrarile pana pe 7 octombrie.
Prima trecere de recoltare s-a incheiat pe 14 octombrie, incepandu-se imediat a doua deoarece s-au gasit struguri frumosi, cu o concentratie semnificativa in fiecare parcela. A treia, si ultima culegere s-a suprapus cu cea de-a doua, fiecare parcela s-a dezvoltat intr-un ritm diferit si a trebuit sa se jongleze cu operatiunile pana pe 22 octombrie, cu atentie deosebita concentratiei strugurilor si starii lor de sanatate. Recoltarea s-a terminat pe 30 octombrie, chiar inaintea unor ploi puternice, cu senzatia unei recolte grozave.