Descriere CORCOVA Cuvee Boheme 2019 Roy & Damboviceanu
Un vin rosu catifelat, corpolent si rotund.
- Arome intense de fructe negre de padure coapte si rascoapte, vanilie, cedru si cacao.
- Suculent, plin si corpolent, cu tanini rotunzi si echilibrati,
- Senzatie finala prelunga, dulceaga si fructata.
Origine
- Denumirea de origine controlata DOC MEHEDINTI - CORCOVA.
- Regiunea: Oltenia.
- Cupaj: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot.
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificare
- Maturat circa 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc.
Recomandari
- De consumat la temperatura de 18-20°C in pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior.
- Se recomanda aerarea in decantor larg, cu circa 20-30 minute inainte de servire.
Merge foarte bine cu:
- Carne rosie la gratar sau cuptor condimentata cu ierburi,
- Tortellini / pelmeni cu carne (porc, vita si chiar vanat mic),
- Lasagna bogata in carne, branzeturi moi innobilate cu mucegai.
- Asocierea ideala: muschi de vita cu reductie de vin rosu.
Medalii / Recunoastere
- A obtinut medalie GOLD la AWC Viena in 2019
- Medalie de AUR la MUNDUS VINI in 2020.