Descriere CORCOVA Lady ASQUITH 2020 Cupaj Chardonnay - Viognier
Cu o evolutie la sticla ce-i confera eleganta si o lemnozitate bine integrata, se prezinta ca un vin echilibrat, cremos, dar care isi pastreaza aciditatea si implicit caracteristica de prospetime.
Are o fructuozitate placuta, prietenoasa, de fructe coapte (mere golden, banane si ananas), punctata de o nota seducatoare de vanilie.
Origine
LADY ASQUITH este un vin omagiu, adus celei care a fost sotia Printului Antoine Bibescu. Impreuna au detinut podgoriile din Corcova si Jirov, si au construit in 1910 crama cu capacitati de vinificare in tancuri de ciment, in care se produc si astazi vinurile de Corcova.
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificare
- Fermentat in butoaie de 400 L.
- Maturat in barrique de 225 L, butoaie produse din stejar frantuzesc.
- Zahar rezidual: 8 g/l.
Recomandari
- Se serveste la temperatura de 10-12°C in pahare mari de vin rosu tip Burgundy, cu picior.
- Aerare intr-un decantor pentru vin alb (cu locas de gheata), chiar inainte de servire.
- Merge bine cu file de peste gras tras la tigaie in unt sau pe plita in malai, risotto clasic, paste cu pesto si seminte de pin, preparate vegan pe baza de cartofi dulci, vinete sau dovleac si nu in ultimul rand cu branzeturi tari si semitari usor afumate sau maturate.
- Asocierea ideala: risotto cu fructe de mare.
Poate fi consumat acum sau pastrat pentru invechire la sticla, minim 7 ani de la anul recoltei.