Descriere CORCOVA Lecram 2017 Roy & Damboviceanu - Cupaj Old Style Bordeaux
Un vin rosu rustic si bine structurat, cremos si catifelat.
- Prezinta arome intense de fructe rosii coapte, cu note delicate de piele si ciocolata neagra, placut lemnos si usor afumat.
- Are taninii bine structurati si un gust final lung si succulent.
Origine
Lecram si Ocsebib. Marcel Proust si Printul Antoine Bibesco. Doua nume de cod ce vorbesc despre o prietenie mare. Un limbaj secret ce subliniaza profunzimea relatiei de prietenie dintre ei.
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificare
- Maturat circa 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc.
Recomandari
- Recomandat a fi servit la temperatura de 20-22°C in pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior.
- Este mai catifelat si mai bogat in arome atunci cand este aerat intr-un decantor larg, cu circa 30-40 minute inainte de servire.
Se impaca bine cu vita maturata, berbecut sau carne de porc la gratar cu sos BBQ, carnati macelaresti bogat condimentați, carne de vanat garnisita cu ciuperci de padure, pizza Carnivora, branzeturi cu mucegai nobil.
Este un bun partener si pentru cigar-uri robuste cu arome intense.
- Asocierea ideala: Vrabioara de manzat la tigaie, cu sos de piper verde.
Se poate consuma acum sau poate fi invechit la sticla minim 10-12 ani de la anul recoltei.