Descriere CORCOVA Premium MAGNA 2013 Roy & Damboviceanu
- De o culoare de un rosu opac cu delicate tente de grena,
- Arome intense de fructe negre de padure, fructe uscate, cacao, piele si tutun,
- Gust complex, elegant si suculent, de-a dreptul “carnos”, imbogatit de o lemnozitate placuta, bine integrata.
- Tanini sunt moi si prafosi,
Un vin catifelat si cremos, cu un gust remanent lung si delicat fructat si dulceag.
Origine
- Denumirea de origine controlata DOC MEHEDINTI - CORCOVA.
- Regiunea: Oltenia.
- Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Recomandari
- De consumat la temperatura de 18-20°C in pahare de vin rosu tip Bordeaux (cat mai mari, la 600-800 ml) in forma de lalea, cu picior.
- Aerare intr-un decantor larg, minim 45 minute, inainte de servire pentru ca vinul sa se deschida in totalitate.
La inceputul mesei merge bine cu platouri de mezeluri fine afumate din carne de cerb sau mistret,
- Servite cu branzeturi maturate (nasal, branza de burduf in coaja de brad, Rochefort, Tête de Moine) si fructe uscate.
- Un prieten ideal pentru carne maturata din vitel, Angus sau Wagyu Kobe (pregatita blue sau medium rare),
- Langa tocanita de mistret cu trufe sau ceafa de porc cu sos vanatoresc sau din branza Gorgonzola.
La finalul mesei, se poate savura langa un cigar si/sau ciocolata artizanala, cu un continut de minim 75% cacao.
- Asocierea ideala: tocana de vanat cu hribi.