Descriere CORCOVA Reserve Cuvee Racoveanu 2017 Roy & Damboviceanu
Un vin rosu puternic, robust si bine structurat, amplu si generos.
- Arome intense de e fructe uscate cu accente de cacao si ciocolata neagra, lemnos si delicat afumat.
- Are tanini fermi si un gust remanent foarte persistent.
Origine
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel “gout du terroir” pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare.
- Climat temperat-continental cu influente mediteranee. Iarna, in special, au loc invazii de mase de aer umede si calde de origine mediteraneana si oceanica, ceea ce face ca acest anotimp al anului sa fie mai bland, iar verile sunt in general calduroase dar cu nopti racoroase datorate proximitatii padurilor si a muntilor.
- Solul are o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic.
Vinificare
- Maturat circa 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc.
Recomandari
- De consumat la temperatura de 20-22°C in pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior.
- Se recomanda aerarea in decantor larg, cu circa 30-40 minute inainte de servire.
- Merge foarte bine cu vita marinata, carne de vanat cu trufe si ciuperci salbatice, pizza Diavola (cu salamuri picante), branzeturi fine moi si semimoi.
- Asocierea ideala: coaste de porc la cuptor.
Medalii / Recunoastere
- A obtinut medalie SILVER la AWC Viena in 2019,
- Medalie de AUR la IWC Bucuresti in 2020.